Comença el període per optar a les ajudes per a emprenedors INmpuls

El projecte compta amb 72.000 euros per a cinc programes diferents

Des de hui dijous i fins al 31 d’octubre els emprenedors de la nostra ciutat podran optar a les diferents línies d’ajudes recollides a l’edició d’enguany del programa Alcoi INmpuls, després que hui mateix s’haja publicat al Butlletí Oficial de la Província d’Alacant la convocatòria d’aquestes ajudes. L’Ajuntament d’Alcoi, a través de la Regidoria d’Empresa, Formació i Innovació, ha dotat enguany amb 72.000 euros cinc programes destinats a ajudar els emprenedors de la ciutat.

El programa ha destinat 12.000 euros al programa Arrend’Alcoi d’ajuda a emprenedors que busquen ubicar la seua activitat empresarial o comercial a la ciutat. Aquests ajuts contemplen el pagament del lloguer del local o nau durant un màxim de cinc mesos. També repeteix la línia @emprende, amb 10.000 euros de pressupost, la qual donarà suport econòmicament a emprenedors en el període de desenvolupament del seu projecte sota la tutela de l’Àrea de Dinamització Econòmica i Gestió Estratègica de l’Ajuntament d’Alcoi.

La línia @micro establirà i regularitzarà un règim d’ajudes amb la finalitat de donar suport i incentivar la creació i localització de microempreses. Els beneficiaris podran obtindre subvenció en els costos de despeses notarials, registrals i d’assessoria derivats de la constitució de l’empresa; despeses d’elaboració del projecte tècnic i les despeses inicials de promoció. La quantia total d’aquest ajut és de 15.000 euros.

Una nova línia d’ajuda, que substitueix @emprendeduca i que forma part del pla de política industrial d’Alcoi i2+, s’habilita: @inici, la qual establirà i regularitzarà uns premis i la seua posterior ajuda per posar en marxa un projecte empresarial. Aquesta partida, dotada amb 15.000 euros, està especialment destinada a iniciatives sorgides de centres docents o d’estudiants alcoians que cursin els seus estudis en centres educatius fora de la localitat. En total es concedirà tres premis, i a més es sufragaran als guanyadors despeses derivades de la constitució de les societats, d’elaboració de projecte, promoció, assessorament i comercialització.

Finalment, @innova, amb 20.000 euros de pressupost, donarà suport a la modernització, innovació i millora de la competitivitat de les petites empreses implantades al municipi o en tràmits d’implantació dins de qualsevol sector estratègic. Aquests ajuts sufragaran les despeses d’implantació, reforma, equipament i modernització.

El programa d’enguany, com ja s’havia anunciat, presenta com a principal novetat respecte a la seua primera edició el fet que s’atorgaran ajudes de major quantia a un menor nombre de projectes, després d’avaluar la primera experiència de la iniciativa, quan no es van arribar a lliurar la totalitat de les ajudes en no presentar-se suficient nombre de projectes. El regidor d’Empresa, Formació i Innovació Manolo Gomicia explica que “després de l’experiència de l’any passat, quan no es van lliurar totes les ajudes pressupostades, i després d’avaluar el procés i realitzar consultes amb els organismes relacionats sobre el funcionament del programa, hem estimat que seria més interessant que els projectes opten a subvencions de més volum econòmic. Esperem que aquestes ajudes siguen molt útils per als emprenedors del nostre entorn, i que servisquen per seguir augmentant el nostre teixit productiu amb la posada en marxa de projectes que diversifiquen i dinamitzen la nostra economia, ja que el seu objectiu fonamental és donar suport als emprenedors de la ciutat, la creació de pimes, el suport al món educatiu i la dinamització d’espais empresarials “.

Cal ressenyar que es calcula que, de mitjana, l’aportació de les ajudes augmentarà un 50%, i en cas d’emprenedors amb iniciativa emprenedora i lloguer de local podrà arribar a un ajut total superior a 5.000€.

Enllaç a la convocatòria: http://www.dip-alicante.es/bop2/pdftotal/2014/10/02_189/2014_017917.pdf

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s