L’Ajuntament impulsa un programa d’emprenedoria per a alumnes de Cicles Formatius

Dissenyat en base a les reunions mantingudes amb els responsables dels centres educatius

 

L’Ajuntament d’Alcoi, a través de la Regidoria d’Empresa, Formació i Innovació, ha llançat un programa per a Cicles Formatius que constarà de xarrades i tallers que contribuiran a fomentar l’emprenedoria entre els alumnes i els ajudarà a dur a terme projectes innovadors. Àgora acollirà aquestes activitats dins de la seua línia de treball en pro de la innovació educativa.

Aquest nou programa consta de tres blocs temàtics i una visita a les instal·lacions d’Àgora, i està destinat a alumnes de Cicles Formatius, Batxiller i últims cursos de Secundària d’Alcoi. Les activitats de cada part han sigut dissenyades després de les reunions mantingudes amb els responsables dels centres educatius de la ciutat i responen a les demandes expressades pels mateixos.

El primer dels blocs, ‘Iniciació a l’empreniment’, constarà de dues xarrades i un taller. En elles els alumnes s’endinsaran en el món de l’emprenedor coneixent les qualitats que ha de tindre una persona emprenedora i aprenent els passos necessaris per a posar en marxa un projecte de forma teòrica i pràctica. ‘Ferramentes 2.0’ és el segon bloc temàtic que constarà de dos tallers amb activitats encaminades a l’aprenentatge d’estratègies i aprofitament òptim d’internet com a ferramenta per a busca d’ocupació i per a visibilitzar la marca personal. I el tercer bloc, ‘Tècniques de Comunicació’, ensenyarà als alumnes estratègies de comunicació eficaç per a donar a conéixer els projectes empresarials, destacant les habilitats verbals i no verbals, així com les diferents canals per a comunicar accions.

El programa contempla també una jornada de casos d’èxit en què antics alumnes explicaran el procés seguit fins a consolidar-se com emprenedors. Una vegada finalitzada la formació els participants que hagen desenvolupat el seu projecte innovador ho exposaran en un acte de presentació, una activitat que servirà d’entrenament per a futures presentacions públiques.

La formació i l’assessorament són dos dels principals objectius d’Àgora en la seua aposta per fomentar la innovació i l’emprenedoria a Alcoi. Els cicles formatius són una etapa educativa en què és important conèixer les ferramentes i estratègies de què es pot disposar per a desenvolupar un projecte de futur i per a la busca d’ocupació dins del sector en què l’alumne s’ha format. Aquest programa respon a les necessitats de l’alumnat alcoià i esperem que ajude a formar emprenedors que contribuïsquen al creixement del teixit econòmic de la ciutat” ha subratllat el regidor d’Empresa, Formació i Innovació Manolo Gomicia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s