L’Ajuntament inclourà una tarifa social per a l’aigua en les ordenances fiscals de 2015

Els impostos, les taxes i els preus públics seran congelats en la seua totalitat

 

L’Ajuntament d’Alcoi crearà una tarifa social per a la taxa de l’aigua dins de les ordenances fiscals de 2015. Amb aquesta nova tarifa les famílies que posseïsquen una renda inferior als 12.000 euros anuals només hauran de pagar la quota de connexió a la xarxa, però no abonaran el cost generat pel consum d’aigua. La proposta d’ordenances fiscals, que serà debatuda en el pròxim Ple municipal, plantejarà a més la congelació de tots els impostos, taxes i preus públics, a excepció de la taxa de l’aigua que segons contracte s’actualitza en un 2,4%, i la taxa de la brossa que es redueix per a les indústries.

La iniciativa s’emmarca dins d’una de les línies estratègiques d’actuació defensades pel Govern local centrada a protegir especialment als col·lectius socials més vulnerables, i a ajudar als ciutadans. “Davant de l’actual context, és obligació de les administracions públiques intentar ajudar els ciutadans més desafavorits per a evitar que es produïsquen situacions d’exclusió social”, ha comentat l’alcalde d’Alcoi i regidor d’Hisenda Toni Francés.

El primer edil no ha dubtat a destacar que “ara que encarem el final d’esta difícil legislatura, podem dir que el nostre Govern ha complit amb els objectius que ens marquem des del principi racionalitzant la despesa i sanejant els comptes municipals, així com ajudant als col·lectius menys afavorits, i reduint la pressió fiscal a les famílies amb menors rendes”.

La gestió del Consistori ha permés que les arques municipals registren superàvit en un breu període de temps. “El que pareixia una quimera a l’inici de la legislatura, s’ha convertit en una realitat més que palpable gràcies a la nostra gestió”, puntualitza Francés.

La inclusió de la tarifa social de l’aigua se suma a altres mesures adoptades pel Govern municipal per a potenciar la protecció social. Una d’aquestes iniciatives correspon a la implantació de la bonificació aplicable en la taxa de la brossa per a les famílies els ingressos de les quals no superen la quantitat de 9.742,52 euros. Francés ha recordat en aquest sentit que “l’any passat es va elevar el llindar de renda per a aplicar la bonificació fins als 12.000 euros d’ingressos, de manera que s’han beneficiat 1.455 famílies en compte de les 1.163 anteriors”.

Una altra de les actuacions ha sigut l’aprovació del reglament d’ajudes econòmiques per a les famílies que es troben en una situació precària a fi de contribuir al pagament de les obligacions, com l’IBI. La mesura, instaurada el passat any, beneficiarà al voltant d’unes 1.500 famílies amb una ajuda directa de caràcter general, xifrada en 75 euros per família que es farà efectiva al llarg d’este mes de desembre.

A aquestes iniciatives s’afegeix a més l’augment constant, any rere any, de les partides pressupostàries de la Regidoria de Benestar Social. Respecte d’això, Toni Francés ha volgut deixar clar que “amb aquestes mesures s’ha produït una important rebaixa de la pressió fiscal a les famílies més necessitades de la nostra ciutat. Les bonificacions en la brossa, l’aigua i l’ajuda familiar suposarà una reducció del 40% en la pressió fiscal per a les famílies amb menys recursos”.

Així una família que gaudeix de les bonificacions socials en les taxes de la brossa i de l’aigua, i reba l’ajuda familiar obtindrà el següent estalvi econòmic:

  • Taxa brossa: 62,19 euros/any
  • Taxa aigua: 21,306 euros/any
  • Ajuda familiar: 75,00 euros/any
  • Total anual: 158,496 euros/any
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s