Obres i Serveis publicita a la web les obres menors per a que les empreses puguen optar a elles

Nova mesura de transparència que permet, en casos en què no és necessari concurs, que totes les empreses tinguen opció de realitzar l’obra

 

La Regidoria d’Obres i Serveis que dirigeix Jordi Martínez publicitarà a partir d’ara totes les obres menors que realitze el Consistori per a donar la possibilitat a totes les empreses de les nostres comarques a realitzar-les. La pàgina web de l’Ajuntament al llarg de les darreres setmanes ja ha estat publicant tots els treballs necessaris que per la seua quantia no estan obligats a passar per un concurs públic.

Hem decidit que totes les obres que realitze l’Ajuntament d’Alcoi seguisquen el procediment concursal, fins i tot aquelles que per ser de menor quantia no estan obligades a això, sinó que la llei marca que havien de demanar-se pressupostos a tres empreses. Amb aquesta mesura volem demostrar la transparència amb què aquest Ajuntament treballa i obrir-nos a totes les empreses de la ciutat i comarca, donant-los l’oportunitat de presentar-se a tot tipus de treballs” ha comentat el regidor d’Obres i Serveis Jordi Martínez.

L’apartat d’IGS de la web de l’Ajuntament d’Alcoi publicarà ordinàriament les necessitats en matèria d’obres de menor import que tinga, i donarà un termini perquè totes les empreses interessades puguen presentar-se per a realitzar el treball. L’àrea d’Obres i Serveis valorarà els informes tècnics i les millores que les empreses aporten a l’hora de seleccionar la que realitze l’actuació. L’adjudicació de totes les obres que realitze el Consistori serà pública i es podrà consultar en la web per tota la ciutadania.

La concessió d’obres fins ara seguia el procediment habitual: per un import menor de 50.000 euros s’havien d’encarregar tres pressupostos a empreses diferents, que després dels informes tècnics s’adjudicaria a una d’elles. “Amb el nou sistema, a la primera de les obres que ha sigut publicitada, ampliació de la vorera del carrer Sabadell, han concorregut sis empreses, el que denota l’interés dels professionals de la comarca a realitzar aquests treballs i obri molt més la competència“, comenta Martínez.

Jordi Martínez ha subratllat que “el Govern municipal sempre ha treballat de forma transparent i seguint les normatives a l’hora d’adjudicar contractes; no obstant això, volem fer un pas més i demostrar a tots els alcoians que el Consistori és la casa de tots i que tots els professionals de les nostres comarques poden treballar per a ell traient a concurs fins i tot les obres que no han de fer-ho segons la normativa vigent“.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s