L’Ajuntament posa en marxa un servei de ludoteca a diferents activitats municipals

El programa Llars Verdes, que s’enceta hui en l’Àgora, ja ofereix possibilitats als assistents

 

L’Ajuntament comença a oferir des de hui a diferents activitats que convoca un servei de ludoteca per a que les famílies puguen acudir als esdeveniments amb la possibilitat de disposar d’atenció per als xiquets i xiquetes mentre es desenvolupe l’activitat corresponent. Aquesta mateixa vesprada s’oferirà el servei a la reunió inicial del programa de Medi Ambient Llars Verdes, que acollirà l’Àgora a les 18 hores.

El propi programa Llars Verdes, que consta de diferents tallers adreçats a les famílies, disposarà del servei de ludoteca a tres de les quatre seus: al CEIP El Romeral, al Col·legi Carmelites i a La Nuvola. Tal i com s’indica des del Departament de Medi Ambient, que organitza el programa, els llocs on es realitzaran els tallers han estat escollits gràcies a la implicació de les AMPA dels dos centres educatius i del propi personal de La Nuvola, que precisament serà l’encarregada del servei d’activitats infantils; en el quart taller, a l’Àgora, els inscrits no són de perfil familiar i per tant no han sol·licitat el servei.

El projecte Llars Verdes compta ja amb vora 50 famílies inscrites, a falta de confirmar noves adhesions al programa, el que ampliaria les seus on se celebrarien les sessions al Col·legi Arnauda i l’Associació d’Ames de Casa. Cal recordar que Llars Verdes és un projecte educatiu dirigit als ciutadans i ciutadanes amb l’objectiu de mostrar-los les implicacions ambientals que tenen les accions diàries que duen a terme en les seues llars i en la seua vida quotidiana i com poden aconseguir que aquestes siguen el més respectuoses possibles amb el medi ambient. En aquest sentit, el programa Llars Verdes impulsa i tracta d’estendre entre els ciutadans i ciutadanes la cultura de la sostenibilitat en la gestió de les seues llars, fonamentada en els principis de l’estalvi en els consums d’aigua i d’energia, en el consum responsable, i en la reducció en la generació de residus, així com en la seua reutilització i separació per al seu posterior reciclat o valorització.

Aquesta mateixa setmana, divendres també a l’Àgora, tindrà lloc la presentació del programa Fem Família que un any més oferirà la Regidoria d’Educació als pares i mares de xiquets en edat escolar; i a aquesta mateixa reunió els assistents també podran disposar del servei de ludoteca amb activitats infantils. En aquest cas el servei serà oferit gràcies a un acord de la Regidoria amb el Cicle Formatiu de Tècnic en Animació Sociocultural (TASOC) que s’imparteix a l’IES Andreu Sempere, i no només es realitzarà durant aquesta activitat, sinó que com ja es va anunciar, al llarg de les sessions del cicle Fem Família d’enguany hi haurà activitats adreçades als infants, paral·leles a les xarrades i tallers per a mares i pares.

Amb tot això, l’Ajuntament pretén impulsar la conciliació alhora que ofereix més facilitats als ciutadans per participar de les diferents iniciatives convocades des del Consistori.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s