L’Ajuntament d’Alcoi estalviarà 814.000 euros en interessos

Després de renegociar els prèstecs bancaris

L’Ajuntament d’Alcoi estalviarà 814.000 euros en interessos a les arques municipals durant els pròxims 10 anys després de renegociar les condicions dels prèstecs proposats per les entitats financeres. El Govern local portarà al pròxim Ple un expedient per a contractar el nou prèstec que substituix a l’actual i que suposarà un estalvi superior als 800.000 euros, front als 500.000 euros d’estalvi que havíem anunciat segons els primers càlculs.

L’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, va anunciar en el mes d’agost l’intenció de reemplaçar els prèstecs concedits en 2012 i 2013 a través del Pla de Pagament a Proveïdors del Ministeri d’Hisenda, per prèstecs amb un tipus d’interés mes baix amb entitats bancàries, ja que segons afirma el primer edil “l’interés marcat pel Ministeri era excessiu (5,5%), i estava molt per damunt del tipus que se podia obtindre en el mercat financer (2% en l’ultima operació del mes de juliol)”.

Al detectar que el tipus d’interés del Ministeri d’Hisenda no era competitiu, el Govern municipal va contactar amb diverses entitats financeres en el mes de setembre per a reemplaçar dit prèstec, quin import ascendia a 6 milions d’euros, per un nou prèstec contractat en una entitat bancària, que anava a permetre estalviar al Consistori, segons les primeres estimes, 500.000 euros en els pròxims 10 anys gràcies a les millors condicions financeres que oferia.

 

Tal i com ha subrallat el primer edil, “des de que apleguem a l’Alcaldia una de les nostres màximes prioritats ha segut gestionar els recursos municipals en total eficiència per a reduir l’enorme deute generat per l’anterior Govern del PP”. “Gràcies als nostres esforços hem aconseguit disminuir eixe deute en un breu període de temps, lo que ens ha permès centrar els recursos disponibles en desenvolupar mides de caràcter social”, ha puntualitzat Francés.

Una volta conegudes les diferents propostes plantejades per part de les entitats financeres, Antonio Francés ha ressenyat que “hem superat les previsions que ens havíem marcat”. “No només hem aconseguit cobrir un import molt superior de 7,5 milions d’euros front als 6 milions que havíem previst cobrir, sinó que a més hem aconseguit que el tipus d’interés siuia inferior, passant del 5,5% del Ministeri al 1,4%”.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s