Vora 1.000 quilos de residus retirats del Serpis en la jornada voluntària ‘Mans al riu’

Activitat del Departament de Medi Ambient i la Fundació Limne per conscienciar sobre la conservació del medi fluvial

20141022 Mans al riu 7

 

Diumenge va tindre lloc a la nostra ciutat l’activitat ‘Mans al riu’, una jornada que va reunir una vintena de voluntaris que durant tres hores van participar a una neteja d’un tram del riu Serpis al terme municipal d’Alcoi. La neteja, que forma part d’un seguit d’activitats semblants promogudes per la Fundació Limne que s’han portat a terme a 17 trams fluvials de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, ha estat coorganitzada pel Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi, i ha servit per extraure entre 900 i 1.000 quilos de brossa i deixalles del llit del riu.

El regidor de Medi Ambient Paco Agulló subratlla que, malgrat que aquesta quantitat és sense dubte molt important de cara a mantindre i posar en valor l’ecosistema fluvial, “el més important d’aquesta activitat és el fet de transmetre la necessitat de mantindre net el nostre medi, especialment els rius. Una jornada d’unes hores amb vint persones netejant ofereixen un resultat tan espectacular com aquest: quasi una tona de brossa del fons d’un tram. Això ens ha de servir per visualitzar com pot trobar-se el conjunt dels nostres rius pel comportament incívic d’alguns ciutadans. I per tant, hauríem de fer un esforç per tindre més cura del nostre medi, que és patrimoni de tots i a més es tracta d’una part molt important del nostre ecosistema”.

Entre els residus sòlids retirats, hi havia de tota classe: plàstics, fusta, llaunes, vidre, teixits, sabates, ferralla, suro, poliuretà, compreses, cartró, escombraries domèstiques, pneumàtics… Es dóna la circumstància, a més, que es tracta d’un tram a l’inici del riu Serpis que és de rellevant valor faunístic, per la qual cosa aquesta acumulació de brutícia suposa un perill per als organismes del medi.

El regidor Paco Agulló ha agraït a tots els participants la seua assistència a aquesta activitat: “Des de la Regidoria volem agrair als participants el seu esforç, el qual fins i tot ens ha permés netejar un tram més ampli del que en un principi havíem previst. Esperem que a poc a poc activitats d’aquest tipus ajuden a estendre entre la ciutadania una major conscienciació per mantindre i tindre cura del medi que ens envolta”.

Teniu a la vostra disposició un àlbum amb diverses imatges de l’activitat a Flickr.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s