El Govern municipal impulsa plans d’ocupació per a la contractació en els pròxims mesos de 75 treballadors

L’Ajuntament invertirà 102.000€ per finançar els plans

 

L’Ajuntament d’Alcoi, en col·laboració amb les administracions autonòmica i provincial, posarà en marxa quatre plans d’ocupació que permetran la contractació de fins a 75 persones que actualment es troben en situació d’atur. Per això, el Govern municipal destinarà una inversió de 102.000 euros, mentre que la resta de l’import del cost dels plans serà aportat per la Diputació d’Alacant i la Generalitat.

Els plans d’ocupació estan dirigits a aturats de llarga duració i menors de 25 anys i majors de 45. Els programes, que ja estan aprovats, es posaran en marxa abans de finalitzar l’any. Segons ha assenyalat l’alcalde d’Alcoi Toni Francés, “aquestos plans se sumen a altre que vam finançar íntegrament i que vam posar en marxa en setembre, fent possible la contractació de quatre empleats per un període de tres mesos per a realitzar treballs forestals”.

L’actuació plantejada inclourà el desenvolupament d’un taller d’ocupació destinat a la contractació i formació d’aturats durant sis mesos, en el que es contractaran a un total de 35 persones, entre alumnes del taller i personal administratiu, per a portar a terme tasques d’obra, pavimentació, instal·lació de llambordes i jardineria.

Altre dels plans d’ocupació, que estarà desenvolupat de manera conjunta per la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament, contribuirà a contractar a 30 aturats durant tres mesos que s’encarregaran de realitzar tasques de neteja urbana amb les que es pretén reforçar la neteja de la ciutat i l’eliminació de grafitis.

A més, es crearà una actuació adreçada a la contractació de cinc treballadors per a una brigada forestal durant dos mesos. A aquesta iniciativa, s’afegirà el programa EZOINT a través del qual es contractarà a un tècnic per al projecte Smart City durant set mesos.

Tal i com indica Toni Francés, “una de les màximes preocupacions del Govern local, des de que va començar aquesta legislatura, ha sigut promoure l’aplicació de diverses mesures centrades en crear oportunitats d’ocupació en la nostra ciutat. Aquestos plans no només van a permetre crear nous llocs d’ocupació, sinó que a més, milloraran l’ocupació futura dels participants en els diferents programes gràcies a incrementar les seues habilitats i capacitacions laborals”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s