Completades les actuacions d’arranjament i millora a tres zones de jocs infantils

Dins la primera fase de les actuacions apuntades a l’auditoria realitzada per AIJU

20141028 Millores jocs infantils 4

 

Ja han estat completades les tres primeres actuacions per arranjar, millorar i adaptar a la normativa les zones de jocs infantils existents a diferents parcs de la ciutat, unes intervencions apuntades a partir de l’auditoria realitzada per l’Institut Tecnològic del Joguet AIJU a totes les àrees de jocs infantils de la ciutat.

Les tres zones on s’ha intervingut han estat la del Parterre, on s’ha col·locat una superfície de paviment tou i s’han instal·lat alguns nous elements de joc; la coneguda com el ‘parc dels tubs’ de Zona Nord, on s’han repintat i aplicat un tractament de manteniment a les estructures de fusta de base dels diferents elements que presentaven mal estat degut al seu ús i al pas del temps, ja que en 12 anys no havien rebut cap tractament, tot i ser un dels conjunts més representatius i singulars de totes les àrees de joc de la ciutat; i finalment la del Parc de Cantagallet, on s’ha instal·lat una superfície de gespa artificial a les àrees de joc. Segons expressa el regidor de Medi Ambient Paco Agulló, aquesta superfície instal·lada a Cantagallet suposa una primera experiència que servirà com a prova, ja que mai s’havia col·locat aquesta mena de cobertura a les zones de jocs infantils, i vol comprovar-se com evoluciona davant l’erosió pel seu ús, de cara a instal·lar-la a altres espais.

El propi regidor comenta que “aquestes són les actuacions que estaven previstes per a enguany, dins el pressupost de la Regidoria, i a banda del manteniment que s’ha de portar a terme continuament a totes les àrees de jocs infantils de la ciutat. En conjunt, hi ha vora 55.000 euros en manteniment ordinari de zones de joc, a la que cal sumar una quantitat d’entre 15.000 i 20.000 euros anuals, segons calculem, de manteniment de zones verdes que es dediquen a àrees de joc. De cara a l’any vinent continuarem adaptant noves zones de joc, per a que finalment totes es puguen posar al dia respecte a la normativa i les necessitats apuntades per l’Institut del Joguet AIJU per optimitzar aquests espais d’ús infantil”. El regidor subratlla que el cost de manteniment d’aquestes zones i els seus elements és alt, “sobretot per actes de vandalisme de què són objecte massa freqüentment”, per això demana a la ciutadania “un esforç per tindre cura d’aquestes zones, especialment sensibles perquè són d’ús infantil. És comprensible que els elements es deterioren per estar a la intempèrie i pel seu ús freqüent, però el que costa més d’entendre és que es produïsquen desperfectes per l’ús indegut i per actes vandàlics, i que al cap de l’any ens costen tan cars a tots els veïns i veïnes”.

Zones per a gossos

Agulló ha remarcat que, abans que acabe l’any, el Departament de Medi Ambient té encara una actuació a fer d’importància a les zones verdes de la ciutat: la delimitació de tres àrees per a animals de companyia. Es tracta d’un dels projectes determinats pel procés de Pressupostos Participatius de l’any passat que, després de la pertinent tramitació, estan a punt d’executar-se: “La setmana vinent esperem aprovar el projecte definitivament, per a que en només uns dies es puguen delimitar les àrees i estiguen en ús el més prompte possible, que pel que calculem podrà ser abans que acabe el mes de novembre”. Les zones delimitades seran a la part baixa del parc del Barranquet de Soler, a la zona més alta del Parc del Romeral, i una tercera a la part baixa del parc de Zona Nord, prop dels horts socials ecològics.

 Ací teniu a la vostra disposició algunes imatges de les intervencions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s