Xarrada oberta a l’Àgora sobre els abusos bancaris

L’associació Apredef impartirà una conferència en què presentarà els serveis que comença a prestar des de l’OMIC

cartell xarrada apredef

 

La Regidoria de Consum, a través de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), ha organitzat per al proper dimecres 5 de novembre a l’Àgora una xarrada al voltant dels abusos de les entitats bancàries sobre els seus clients. La conferència serà impartida per l’associació Apredef, i servirà com a presentació d’aquesta entitat a la ciutat, ja que ha establert una col•laboració amb la pròpia OMIC per informar i assessorar aquells ciutadans que s’hagen vist afectats per aquests abusos: adquisició de preferents o altres valors equiparables, hipoteques amb clàusules sòl, amb cotització de iens…

Tant des de l’OMIC com des d’Apredef s’ha volgut fer una crida als ciutadans que hagen estat víctimes d’aquests abusos a acudir a la reunió per tal de conèixer quins ferraments poden tindre al seu abast per defensar els seus interessos en aquesta mena de pràctiques. La xarrada, segons explica la regidora de Consum Estefania Blanes, “serà molt clara i il·lustrativa, donant a conèixer com actuar davant l’adquisició de productes financers d’alt risc com les preferents, però també sobre la revisió d’hipoteques per a la detecció de clàusules abusives”. Així, des de l’organització de la conferència s’ha instat a aquells ciutadans que creguen ser víctimes d’aquestes hipoteques amb condicions abusives a que vagen a la xarrada amb un rebut bancari de la hipoteca, “perquè els tècnics d’Apredef els podran informar si efectivament tenen aquestes clàusules a les seues hipoteques. Es dóna la circumstància que molta gent està sent víctima d’un abús il•legal, i ni tan sols ho coneixen; així que des d’Apredef se’ls oferirà informació sobre com detectar-ho i, sobretot, sobre com actuar per a posar fi a aquest abús”, comenta Blanes.

rebut-ALCOI-1

Com ja es va anunciar al seu moment, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), depenent de la Regidoria de Consum, ha establert un acord amb l’Asociación para la Defensa de Afectados por Productos Financieros de Alto Riesgo (Apredef), per a oferir un servei d’informació i assessorament als ciutadans que hagen patit algun tipus d’abús de productes financers d’alt risc. Aquesta entitat té com a finalitat la defensa dels drets i interessos dels associats en quant a la comercialització de participacions preferents o altres productes abusius de les entitats bancàries, com ara les denominades ‘clàusules sòl’, i fins a la data ha guanyat tots els litigis a què s’ha presentat en defensa dels ciutadans. Tal i com expressa la regidora Estefania Blanes, “gràcies a aquesta col·laboració, des de l’OMIC podrem començar a oferir un servei que fins ara no podíem atendre degudament, complementant el treball de defensa dels drets dels consummidors que porta a terme dia a dia l’equip de l’oficina”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s