El Consell Valencià de Cultura visita les pintures prehistòriques de la Sarga

Dins la tramitació per què siguen declarades Bé d’Interés Cultural

20141031 CVC a la Sarga 2

La Comissió del Llegat Històric del Consell Valencià de Cultura (CVC) ha rebut l’encàrrec de la Direcció General de Cultura de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, d’emetre un informe sobre la proposta de declaració de l’entorn de protecció dels abrics de la Sarga (Alcoi) i normativa de protecció del Bé d’Interés Cultural.

El vice-president del Consell Valencià de Cultura Ricard Bellveser, junt amb els membres del CVC Glòria Marcos i Vicente Ferrero, van visitar ahir dijous acompanyats pel director-conservador del Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo, Josep Maria Segura, les pintures rupestres, i van consultar informació a l’Ajuntament, on van ser rebuts per l’alcalde Toni Francés.

Aquesta declaració com a BIC és essencial a l’hora de contribuir a la conservació i protecció dels valors culturals, històrics, paisatgístics i ambientals dels abrics amb pintures prehistòriques inscrites per la UNESCO en la llista del Patrimoni Mundial.

Segons expressa el regidor de Cultura Paco Agulló, “és important que el conjunt de la Sarga siga declarat com a Bé d’Interés Cultural per assegurar la seua preservació, ja que és un patrimoni únic i singular, i la seua posada en valor passa per aconseguir aquest reconeixement i salvaguardar tant les pintures com el seu entorn. En principi creiem que els membres del Consell Valencià de Cultura van quedar molt satisfets amb la visita, i esperem que en un breu període de temps puguem comptar a la ciutat amb un nou element BIC, amb la projecció i promoció que això implica per a la nostra cultura i patrimoni”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s