Registrats tres casos aïllats de legionel·la en una setmana

Un a Santa Rosa, un altre a l’Eixample i un altre al Centre

20141031 Reunió legionel·la

Aquest mateix matí s’ha reunit la comissió tècnica que fa el seguiment de l’evolució d la legionel·losi a Alcoi, formada per l’Ajuntament, Salut Pública i l’empresa que té la concesió de la gestió indirecta del servei públic d’abastiment d’aigua potable, Aqualia, després de registrar-se tres casos de legionel·la a Alcoi durant l’última setmana. A la reunió s’ha deixat clar que els casos no guarden una relació espai-temporal, i per tant no es poden considerar un brot.

Un dels casos ha estat detectat al barri de Santa Rosa, un altre a l’Eixample, i l’altre al Centre. Tant des de Salut Pública com des de l’Ajuntament s’ha remarcat que a tots els casos la malaltia no procedeix d’aparells de risc, i per tant no s’habilitaran mesures especials de cap tipus més enllà del seguiment i control ordinari. Es descarta, doncs, qualsevol mesura extraordinària més enllà de la supervisió dels casos i els possibles orígens de la malaltia.

Durant tot l’any 2013 es van detectar dos casos, un al mes d’agost i altre a novembre, i enguany s’havien detectat, als mesos de juny i juliol, cinc casos més. L’aparició d’aquests tres afectats ha motivat la reunió urgent de la comissió, per tal d’estudiar l’informe de Salut Pública i conèixer amb detall la situació.

Tal i com ha explicat el regidor de Medi Ambient Paco Agulló, “la reunió ha estat integrada per tècnics, i des de l’Àrea de Salut s’ha informat sobre els tres nous casos, indicant que no tenen relació entre ells en el temps i l’espai, i per tant no estem davant d’un brot de la malaltia. De qualsevol forma, al llarg dels propers dies mantindrem un seguiment especial per si aparegueren més casos, però les mesures de control i prevenció ja s’apliquen de forma ordinària i habitual”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s