Detectats dos casos més de legionel·la a la ciutat

Coincideixen en el temps però no en l’espai amb els tres anteriors

 20141103 Reunió legionel·la 2

Hui dilluns a les 10 hores ha tingut lloc a l’Ajuntament una nova reunió tècnica per fer el seguiment de l’evolució de la legionel·losi a la ciutat, en què han estat presents els tècnics de Salut Pública, de l’Ajuntament i de l’empresa Aqualia, i a la qual s’han sumat també l’alcalde Toni Francés i els regidors de Medi Ambient i Salut Pública, Paco Agulló i Estefania Blanes. El motiu ha estat l’aparició de dos nous casos de legionel·la a la ciutat, un al barri de l’Eixample i un altre a Santa Rosa.

Tal com s’ha informat des de Salut Pública, els dos nous casos coincideixen en el temps amb els tres anteriors (que han estat detectats al llarg de l’última setmana), si bé no es dóna una coincidència espacial per què siga considerat un nou brot: un s’ha detectat a Santa Rosa i altre a l’Eixample, però segons s’ha estudiat, malgrat coincidir en el barri d’origen de dos dels casos detectats abans, hi ha suficient distància geogràfica entre ells per establir una coincidència espacial.

Es tracta de dos persones d’edat avançada i que presentaven patologies clíniques anteriors, segons Salut Pública. Són, per tant, perfils considerats de risc, igual com els tres afectats que es van anunciar divendres, i en principi estan fora de perill. A hores d’ara els tècnics de tots els agents implicats continuen fent les actuacions de control i seguiment pertinents per tal de descartar possibles focus de contagi vinculats a aparells de risc.

Segons explica el regidor de Medi Ambient Paco Agulló, “el mateix divendres es van presentar dos nous casos de pneumònia per legionel·losi a l’Hospital i per això vam convocar aquesta reunió a primera hora de hui, per tal d’analitzar els dos nous casos i continuar amb el seguiment exhaustiu de l’evolució dels malalts, l’estudi dels contagis, i davant l’aparició d’altres persones afectades”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s