L’Àgora acull les I Jornades de Tallers d’Ocupació de l’Alcoià i el Comtat

Dijous i divendres, per aprofundir en les diferents experiències d’aquest tipus de les comarques

Aquest dijous i divendres l’Àgora acollirà les I Jornades de Tallers d’Ocupació de l’Alcoià i el Comtat, un fòrum en què es donaran a conèixer les diferents experiències d’aquestes característiques que s’estan desenvolupant a les nostres comarques, i que serviran per analitzar-les i aprofundir en les seues metodologies i objectius.

Dijous dia 6 de novembre a les 10 s’inauguraran les jornades amb la presència de l’alcalde Toni Francés i el director general de Treball, Cooperativisme i Economia Social, Rafael Miró. I a continuació hi haurà una taula en què es presentaran els diferents tallers d’ocupació que s’estan desenvolupant a les comarques per part dels diferents directors d’aquestes iniciatives.

Al llarg de les diferents intervencions la jornada s’ocuparà d’aspectes com ara la projecció europea d’aquests tallers, tant a nivell de promoure estades a altres països dels participants, com també en la línia de que els alumnes tinguen accés a treballs fora de l’Estat. En aquest sentit, una de les sessions s’ocuparà de la recent estada d’un grup de participants en el Taller d’Ocupació del futur Casal de Joventut de Cervantes a la zona italiana del Vèneto, una experiència pionera que ha obert moltes possibilitats de futur per a altres experiències i iniciatives.

Divendres la jornada s’encamina a l’anàlisi de l’empleabilitat i la inserció laboral dels participants en els tallers, tractant aspectes com les habilitat sociolaborals que s’assoleixen en aquestes experiències, els certificats de professionalitat, i també estudiant diferents experiències d’inserció laboral.

Segons expressa el regidor d’Empresa, Formació i Innovació de l’Ajuntament d’Alcoi Manolo Gomicia, “hem volgut organitzar aquests tipus de jornades perquè és important que aquesta mena de tallers no queden només en l’experiència durant el seu desenvolupament. És necessari estudiar, analitzar i avaluar tots els aspectes que envolten aquests tallers per incidir en l’oportunitat d’inserció laboral real per als seus participants, i explorar totes les oportunitats que se’ls poden obrir a les persones que accedeixen per aconseguir que es puguen complir tots els objectius de cadascuna d’aquestes iniciatives, que no són altres que la capacitació i la reinserció al mercat de treball d’un segment de la població que s’ha vist fora d’aquest mercat i que ha de trobar noves oportunitats laborals i vitals gràcies a aquestes experiències”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s