La Universitat Politècnica de València i l’Ajuntament d’Alcoi creen la càtedra d’empresa Smart City

La càtedra Smart City permetrà establir les bases per desenvolupar un projecte de ciutat intel·ligent a Alcoi que beneficie la població

20141104 Conveni Smart City 8

El rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora; la directora de l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi (EPSA), Georgina Blanes, i l’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, han signat un acord de col·laboració pel qual queda formalitzada la càtedra d’empresa Smart City. La càtedra està adscrita al Campus d’Alcoi de la UPV i el seu director és Manuel Llorca, professor del Departament d’Informàtica de Sistemes i Computadors.

La càtedra Smart City té per finalitat desenvolupar un projecte de ciutat intel·ligent que incloga la posada en marxa de diverses plataformes de serveis i una base de dades integrada en tots els processos claus de la ciutat d’Alcoi. En concret, s’han descrit fins a set línies de treball relacionats amb la mobilitat, el medi ambient, l’accessibilitat, l’esport i l’educació, les noves tecnologies, la transparència i la participació ciutadana.

Anys de col·laboració
En la signatura del conveni, el rector Francisco Mora ha declarat que “aquest acord és el resultat de diversos anys de col·laboració i de bon fer amb l’Ajuntament, en què diversos grups de recerca de l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi han desenvolupat aplicacions que la corporació ha valorat positivament de cara a aquesta transparència cap al ciutadà. Ara, tot això es formalitza en una càtedra, que integra també als estudiants, perquè participin i aportin idees al projecte de Smart City“.
L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, s’ha mostrat molt satisfet amb l’acord. “L’objectiu” -ha comentat Francès “és gestionar la informació i aplicar el coneixement per millorar la vida dels nostres ciutadans. Hem dipositat tota la nostra confiança en aquesta càtedra que, sens dubte, contribuirà al procés de transformació que estem vivint a Alcoi“.
Finalment, el director de la càtedra, Manuel Llorca, ha volgut assenyalar que “la idea és buscar solucions per a la vida a la ciutat, prototipar les dificultats, fer proves i aplicar les respostes a la ciutat com si es tractara d’un laboratori. I, a partir d’ací, que empreses privades -ja existents o que puguen sorgir en el si de la universitat- puguen desenvolupar els projectes i, sobretot, exportar-los a altres localitats perquè Alcoi es convertisca en un referent de futur pel que fa a ciutat intel·ligent“.
La càtedra d’empresa està dotada amb 30.000 euros que aporta l’Ajuntament i que es destinaran a la convocatòria de premis a projectes finals de grau i concursos d’idees; a l’organització de conferències, seminaris i tallers; a la promoció de pràctiques en empreses; al desenvolupament de línies d’investigació conjunta i a la realització de tesis doctorals, entre d’altres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s