Benestar Social cobrirà totes les demandes d’ajudes socials fins acabar l’any

Al tercer trimestre han augmentat les ajudes a famílies en un 30%

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Alcoi ha augmentat en un 30% les ajudes familiars durant el tercer trimestre de l’any. L’edil Aroa Mira continua amb la seua aposta per arribar a totes les famílies necessitades d’Alcoi i una vegada més s’ha cobert la totalitat de la demanda d’aquest trimestre, alhora que gràcies a l’aportació de Diputació i als fons propis de la Regidoria assegura la cobertura de totes les demandes fins a finalitzar l’any.

El nostre objectiu és que totes les famílies alcoianes que ho necessiten reben l’ajuda per cobrir les seues necessitats bàsiques. Per això des de l’Ajuntament hem seguit dues importants premisses: la d’augmentar els pressupostos per a aquest apartat i racionalitzar-lo i distribuir-lo de manera que totes les demandes estiguin satisfetes i s’arribe al màxim de persones”, comenta la regidora de l’àrea Aroa Mira.

L’Ajuntament ha atorgat entre els mesos de juliol a setembre 187 ajudes enfront a les 144 que es van entregar el passat any en el mateix període, el que suposa un augment d’un 30%. Aquestes ajudes estan destinades a cobrir les necessitats bàsiques de les famílies com són l’alimentació, la roba i la higiene; despeses de lloguer; despeses de llum i aigua i ajudes extraordinàries. El pressupost destinat ha sigut de 71.071,66€.

La Regidoria de Benestar Social ha registrat un augment en les demandes de PEI (Prestacions Econòmiques Individuals) al llarg de l’any, fet que ha portat al Consistori a prendre mesures extraordinàries per a poder arribar a totes les famílies. El pressupost anual d’aquestes ajudes, de 400.000€, ha sigut augmentat en 40.000€ de les arques municipals al que se sumen 42.000€ de la Diputació Provincial. “L’Ajuntament està realitzant importants esforços per a ajudar a totes les famílies alcoianes, i la bona gestió de tot l’equip de la Regidoria ha permès que augmentem el pressupost malgrat les dificultats econòmiques, ja que els nostres ciutadans son la nostra prioritat”, conclou Mira.

L’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament d’Alcoi ha incrementat en els últims tres anys el nombre de PEI. Durant el 2012 va ser 632 les ajudes lliurades, mentre que en 2013 es van atorgar 900, quasi un 60% més. En el primer semestre de 2014 el número d’ajudes va augmentar un 10% respecte a l’any anterior i s’estima que al finalitzar l’any les xifres totals superen les dels anys anteriors.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s