Els fons numismàtics del Museu d’Alcoi, tema d’una comunicació al XV Congrés Nacional de Numismàtica

Celebrat a la seu del Museo Arqueológico Nacional de Madrid

20141107 Congrés numismàtica 1

Del 28 al 30 d’octubre es va celebrar el XV Congrés Nacional de Numismàtica a Madrid, a la seu del Museo Arqueológico Nacional. Entre les comunicacions que es van presentar a aquesta cita, les historiadores Immaculada Garrigós i Albert i Judith Santos-Olmo Santamaría, col·laboradores del Museu d’Alcoi i especialistes en numismàtica, van presentar un treball sobre els fons numismàtics de la institució.

Sota el nom ‘El Museo Arqueológico Municipal de Alcoy (Alicante) y sus fondos numismáticos’, les historiadores van donar a conèixer les monedes del museu, tant les de la seua col·lecció (adquirides per compra o donacions) com aquells exemplars de procedència coneguda.

La formació d’aquests fons va lligada a l’evolució de la institució i a l’erudit que dóna nom al museu: Camil Visedo. La col·lecció està formada per monedes i algunes medalles de diferents períodes que van des del segle III a.C. al segle XX. Cal destacar que el volum més considerable de peces pertany a donacions i un nombre més reduït procedeix de jaciments arqueològics destacats de les comarques centrals i de recents intervencions urbanes.

La comunicació presentada al congrés constitueix un resum dels diferents estudis i catalogacions del fons numismàtic del Museu d’Alcoi, que des de fa anys realitzen Garrigós i Santos-Olmo juntament amb José Antonio Mellado.

El regidor de Cultura Paco Agulló destaca que “hem de donar les gràcies a aquestes col·laboradores del Museu no només per la seua comunicació a un congrés tan important, donant a conèixer el nostre patrimoni i difonent la riquesa dels fons del Museu, sinó també per la gran tasca que porten a terme des de fa molt de temps en l’estudi i anàlisi dels fons numismàtics del nostre Museu Arqueològic. L’equip del Museu es desviu dia a dia per continuar generant coneixements en l’estudi de la nostra història, i gràcies a la seua feina Alcoi continua sent un referent arqueològic en molts aspectes”.

Podeu trobar imatges del Congrés (i també d’arxiu) ací.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s