L’Ajuntament organitza una Ruta Urbana Saludable

Aquest diumenge d’11 a 13.30 hores, oberta a la participació de gent de totes les edats

 pas a pas salut

La Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament d’Alcoi ha posat en marxa un programa de rutes urbanes saludables, amb l’objectiu de fomentar entre la ciutadania la salut a través de l’activitat física, promovent bones pràctiques en prevenció de diverses malalties derivades del sedentarisme. La primera d’aquestes experiències tindrà lloc el proper diumenge, i serà un itinerari per la tradicional ‘volta als ponts’, amb una segona versió, més extensa, que afegeix a aquest recorregut el nou Pont de Francisco Aura, per tal d’ampliar la caminada.

Aquesta primera experiència de ‘Ruta urbana saludable: pas a pas per la teua salut’ permetrà a participants de totes les edats, en solitari o en grup, fer el recorregut indicat al seu propi ritme, sense cap limitació de temps. La Regidoria col·locarà una sèrie de taules de control al llarg de l’itinerari, on diversos voluntaris participants s’encarregaran de col·locar un gomet a la butlleta que tindran els participants, per tal que els assistents puguen completar les quatre caselles amb tots els gomets (recorrent l’itinerari més llarg). Les taules estaran ubicades a la Plaça d’Espanya, passatge Capitol, passeig de Cervantes i Plaça d’Al-Azraq (a la banda de l’avinguda Juan Gil-Albert). Els participants podran iniciar la ruta a qualsevol de les taules on vullguen: simplement dient el seu nom s’inscriuran, rebran un mapa informatiu on s’estamparan els gomets, i una botella d’aigua per fer el recorregut. A les 11 hores s’inicia l’activitat, i a les 13.30 hores es retiraran les taules dels voluntaris.

La regidora de Salut Pública Estefania Blanes indica que “amb aquesta activitat volem fomentar les pràctiques saludables amb una proposta oberta per gent de totes les edats i condicions, amb especial incidència en els xiquets i xiquetes, d’ahí el joc per completar els gomets a les taules, compartint una caminada agradable per la ciutat. En definitiva, creiem que és una forma atractiva, senzilla i familiar de promoure una activitat física oberta a tothom, accessible, i que pot reportar grans beneficis per la condició física”.

El Departament de Salut Pública està treballant ja en noves rutes fins cobrir tots els barris de la ciutat, de forma que el projecte culminarà amb un recull de diferents itineraris saludables per Alcoi.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s