Més de 400 joves es formen amb el programa Ocupació Jove promogut per la Regidoria de Joventut

Des que va començar, fa dos anys

El segon semestre del programa ‘Ocupació Jove: Activa’t, reinventa’t i busca feina’ d’enguany s’ha tancat amb la participació de 83 persones. Els participants s’han pogut formar en alguna de les quatre sessions desenvolupades, que han abordat diferents qüestions relacionades amb la recerca activa d’ocupació. En total, han estat 401 joves els que s’han beneficiat d’aquest projecte de formació activa que promou la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Alcoi des de fa dos anys.

El taller més sol·licitat en aquest semestre ha estat el curs de ‘Gestió de la imatge per a buscar feina’, on 44 participants han adquirit coneixements per adaptar el seu perfil com a candidats a l’hora de buscar ocupació. La demanda d’aquest curs ha estat tal que s’han hagut de realitzar dues sessions. A més d’aquesta activitat, també s’ha impartit un altre taller sobre ‘Eines 2.0 per fer el currículum’ amb 28 assistents i ‘Descobreix en què ets únic’ amb 11 alumnes.

La regidora de Joventut Maria Llopis assenyala que “el programa Ocupació Jove va ser una de les primeres iniciatives que vam posar en marxa des de la Regidoria de Joventut només assumir la gestió de l’àrea municipal. Després d’haver transcorregut dos anys des que organitzem, per primera vegada, aquests tallers, podem dir que s’han consolidat com una iniciativa molt important per a la formació dels joves de la nostra ciutat“.

La incorporació d’internet als mètodes de recerca de feina i la cura dels continguts, així com de les formes, dels currículums dels aspirants, han suscitat un gran interès per part de l’alumnat assistent. Per a Llopis, “estem especialment contents per la gran acceptació que el programa ha tingut entre la població jove. Hem percebut que els assistents es replantegen la seua forma de fer la recerca de feina i intenten noves estratègies, el que confirma la gran utilitat i practicitat d’aquests tallers“.

La Regidoria de Joventut d’Alcoi ha començat a analitzar les enquestes completades pels participants del programa Ocupació Jove per determinar quines activitats han de ser incloses en la pròxima edició de 2015. El projecte de formació activa està dirigit a reduir la desocupació juvenil mitjançant la promoció d’una formació real i personalitzada que motive el desenvolupament de les capacitats necessàries per buscar feina en l’actual mercat laboral.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s