El mercat ambulant de Batoi estrena nova ubicació amb èxit

El canvi dóna major seguretat i comoditat a compradors i veïns

L’Ajuntament d’Alcoi, a través de la Regidoria de Comerç, ha realitzat millores en la ubicació de l’actual mercat ambulant de Batoi que se celebra cada diumenge a l’inici de la Via Verda. La nova situació dels llocs permetrà que tots els comerciants estiguen situats en el mateix carrer Mondúver, en línia recta, evitant l’anterior situació que suposava la venda en carrers adjacents, estrets i amb pendent, concentrant molta gent en un entorn poc segur en cas d’emergència i incòmode per a compradors i venedors.

La primera setmana de novembre es va realitzar el pintat dels nous llocs i diumenge passat dia 9 es va engegar la nova configuració. Amb aquests canvis també es millora substancialment l’accés al mercat ambulant en cas d’emergència tant per a policia, ambulància com a Bombers, el que havia estat una repetida reivindicació dels veïns del barri des de feia anys.

La regidora de Comerç i Turisme Maria Llopis comenta: “Com qualsevol canvi, calia esperar al dia en qüestió per a comprovar tot funcionara correctament i la nova ubicació no provocara problemes. El diumenge la jornada va transcórrer amb total normalitat i en general veïns, compradors i venedors estan molt contents amb el canvi”.

La Regidoria de Comerç també ha realitzat reunions amb la Policia Local amb la intenció d’intensificar el control de la venda en el mercat ambulant, perquè no existisquen productes falsificats o robats, i que tots els llocs complisquen amb la legislació vigent.

Llopis remarca que “la venda ambulant atrau a la gent i és un revulsiu per al barri i per a tota la ciutat, però hem de garantir que els mercats ambulants complisquen amb els requeriments sanitaris i legals necessaris tal com s’exigeix a la resta d’establiments comercials de la ciutat”. D’igual manera, també s’han realitzat reunions amb Salut Pública i ja s’ha facilitat la informació perquè els venedors complisquen els requisits necessaris, sobretot pel que fa a la venda d’alimentació.

Els canvis han comptat amb les aportacions de diferents departaments municipals, Policia Local, així com de l’Associació de Veïns i dels propis titulars dels llocs de venda. En total, el mercat ambulant ofereix més de 60 parades cada diumenge al matí i es troba situat al principi d’un dels itineraris naturals més accessible, popular i transitable de tota la província, com és la Via Verda d’Alcoi.

El mercat ambulant de Batoi s’ha convertit en un dels mercats ambulants més visitats tant d’Alcoi com de tota la comarca; cada dia rep més visitants, i necessitava una reestructuració que garantira un millor servei als compradors. Els canvis també ofereixen més seguretat als veïns del barri en cas d’emergència i ens ajuden a millorar l’experiència de compra i l’afluència de públic”, subratlla Llopis.

L’edil recalca també l’oportunitat que té Batoi d’atraure visitants de fora de la ciutat pels múltiples reclams turístics que presenta: “Tenim un mercat ambulant que pot convertir-se en un reclam més, tant per la varietat de llocs com per la seua ubicació, en plena naturalesa i al principi de la Via Verda, una de les rutes de naturalesa més accessible i visitada de tota la província d’Alacant. Esperem que amb aquestes millores aconseguim atraure més visitants de tota la província com fan altres pobles amb mercat ambulant, ja que tenim tots els elements necessaris per a fer-ho: varietat de llocs, un barri tranquil i amb una àmplia oferta de restauració, amb múltiples establiments oberts el diumenge al matí, a més d’un entorn únic als peus de dos parcs naturals”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s