Alcoi participa en el Congrés Internacional de Ciutats Educadores

La cita ha tingut lloc del 13 al 16 de novembre a Barcelona

 20141117 Congrés Ciutats Educadores 1

El regidor d’Empresa, Formació i Innovació de l’Ajuntament d’Alcoi Manolo Gomicia ha assistit al XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores, que sota el lema ‘Una ciutat educadora és una ciutat que inclou’, ha tingut lloc del 13 al 16 de novembre al Palau de Congressos de Barcelona. El Congrés Internacional de Ciutats Educadores acull cada dos anys a alcaldes, regidors, tècnics d’ajuntaments, docents, representants associatius, etc. en un espai de diàleg, intercanvi de pràctiques de referència i reflexió conjunta, mentre que el congrés nacional es realitza de forma anual.

L’Ajuntament d’Alcoi és un dels 12 que formen el comitè de la RECE (Xarxa Espanyola de Ciutats Educadores). “En aquest congrés internacional farem una assemblea de la Xarxa Espanyola, on aprovarem un manifest a favor de que les competències educatives tornen als ajuntaments, una cosa que ara ha llevat Rajoy amb un últim decret”, indica Gomicia. El regidor destaca que el principal punt a tractar ha estat l’educació inclusiva i ressalta la conferència inaugural que va impartir Pablo Gentili, doctor en Educació per la Universitat de Buenos Aires i professor de la Universitat de l’Estat de Rio de Janeiro (UERJ), autor i compilador de més de 25 llibres en el camp de les polítiques educatives i els estudis sobre exclusió social a Amèrica Llatina i el Carib.

Actualment 478 ciutats de 37 països formen part de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), mentre que la RECE està constituïda per 168 ciutats.

Els continguts del Congrés s’articulen al voltant de tres grans eixos temàtics:

  • La inclusió com a dret: la ciutat educadora com a promotora de benestar i oportunitats vitals.
  • Participació i compromís ciutadà: la ciutat educadora com a espai de convivència, diàleg i relació.
  • La ciutat educadora com a espai d’innovació i creativitat.

El regidor alcoià fa balanç de la cita destacant que “la valoració de l’experiència és molt bona. No només hem pogut contactar i establir relacions amb diferents ciutats d’Espanya i l’estranger que tenen en marxa programes i iniciatives ben interessants, sinó que a més, com a membres del Comité, vam aprovar el manifest en favor de les competències educacionals dels municipis, un text que no tracta d’oposar-se a les mesures imposades pel govern central, sinó que el que posa en evidència és que les administracions locals tenim millor disposició de gestionar serveis de qualitat per a la ciutadania per la seua proximitat als usuaris”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s