Convocatòria unitària de tots els demòcrates i defensors de les llibertats i els drets humans

Crida a tota la ciutadania per reivindicar els valors de la democràcia i la llibertat

Per tal de reivindicar la llibertat i el respecte a totes les persones, i condemnar l’aparició d’un partit de caire feixista o la presència d’altres grups que fan apologia de la violència i la xenofòbia i que tenen com a objectiu alterar la convivència pacífica de les diferents expressions democràtiques i plurals de la ciutadania, el Govern local i les forces d’esquerres de l’Ajuntament d’Alcoi (PSPV-PSOE, EUPV i Compromís) fan una crida per ajuntar totes les voluntats democràtiques el proper dijous dia 20 de novembre a les 20h en una concentració a la plaça d’Espanya.

Concentració unitària i oberta a totes les entitats, organitzacions i ciutadans per defensar els valors dels drets humans i la llibertat en una societat que mai més vol patir la intolerància, el totalitarisme i l’exclusió. Contra el feixisme, cal aïllar els violents. Contra el feixisme i les seues expressions, tolerància zero. En democràcia no caben les ideologies del terror. Cal il·legalitzar les seues organitzacions.

Manifest unitari contra la xenofòbia i en defensa de la igualtat i la llibertat

El racisme i la xenofòbia són formes d’intolerància i rebuig per motius d’origen racial o ètnic, un menyspreu dels drets i llibertats inherents a tot ésser humà.

Tots i totes tenim el dret universal a no ser discriminats, a rebre un tracte igualitari, a ser respectats, a conviure amb harmonia i no patir cap tipus d’exclusió pel nostre color de pell, per pertànyer a una determinada ètnia, pel nostre accent, el nostre origen, nacionalitat o religió.

Malgrat que a nivell internacional i al nostre país ens hem dotat de legislacions específiques en aquesta matèria, segueixen sent preocupants els fenòmens de populisme racista i xenòfob.

Per això, tots i totes els que estem amb els valors dels drets humans, volem mostrar la nostra més ferma convicció amb els sistemes democràtics que defensen la llibertat i la justícia social, els valors de la pluralitat i la convivència pacífica de les diferents formes de viure i pensar que siguen respectuoses amb la diversitat i la condició del ser humà com a ésser amb drets universals inviolables.

Al mateix temps mostrem el nostre més ferm rebuig a qualsevol expressió política que defense la violència, el racisme i la xenofòbia.

La resposta unitària i majoritària de tots els ciutadans i ciutadanes és la millor demostració que no permetrem que en la nostra societat puguen desenvolupar-se expressions amb principis no democràtics.

En aquest dia, les dones i els homes reiterem el nostre compromís contra la discriminació, i en defensa de la llibertat, la tolerància i la democràcia, com a forma d’harmonitzar el pluralisme; i al mateix temps manifestem la nostra voluntat de seguir treballant amb fermesa contra qualsevol forma de discriminació amb totes les eines democràtiques que tenim al nostre abast.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s