La Mostra de Cinema Social es consolida a Alcoi

Èxit de públic i bona valoració en aquesta segona edició

20141111 Mostra Cinema Social 1

La II Mostra Cinema Social Ciutat d’Alcoi va tancar dilluns la seua segona edició amb molt públic i molt bones crítiques per part dels assistents. Més de 300 persones han passat per aquest esdeveniment des del dilluns 11 de novembre, amb la projecció de 30 peces audiovisuals entre curts de tot el món i el llargmetratge de David Valero ‘Los increíbles’. A banda de les projeccions, la Mostra també va realitzar dilluns una taula redona amb professionals del cinema per a intercanviar opinions, preguntes i crear una diàleg atractiu entre els “narradors d’històries” i el públic culminant quatre dies de projeccions.

Els dies de més afluència de públic van ser dilluns i dijous amb més de 100 persones a la sala. La taula redona del sector professional va ser la que menys gent va convocar pel que en pròximes edicions es replantejarà el format, així com la durada de la Mostra, que es pretén que estiga tota concentrada en una única setmana per a què el públic trobe continuïtat i hi haja encara més assistents.

La regidora de Turisme Maria Llopis destaca la consolidació del projecte: “Crec que podem assegurar que tenim una Mostra de qualitat i amb intenció de continuar molts anys a la nostra ciutat. Ens enorgulleix l’afluència de públic però també la presència de gent molt variada i de molts joves, un col·lectiu imprescindible perquè ells han de ser els futurs professionals que posen Alcoi al mapa del cinema a Espanya”.

L’edil vol recalcar també el treball interdisciplinar que des de l’Ajuntament s’està fent al sector audiovisual: “A banda de la Mostra estem treballant per a que hi haja rodatges, però també per a oferir més tallers i formació per als joves en cinema; només així aconseguirem que Alcoi siga un plató a l’aire lliure. La creació també d’una ‘cantera’ de joves interessats en el cinema ajudarà a què la Mostra també cada vegada tinga més treballs d’autors local i més públic interessat en aquest potent altaveu social”.

La II Mostra de Cinema Social Ciutat d’Alcoi ha destacat també per la quantitat de peces presentades, més de 500 de les que finalment se n’han projectat 30, i per la qualitat de molts treballs signats per joves realitzadors que han mostrat una mirada molt madura i un treball tècnicament molt bo. “Els aplaudiments del públic, els comentaris que fan a la sortida i les llàgrimes en algunes ocasions són la millor recompensa per aquesta Mostra, seguirem treballant per mostrar cinema social de qualitat” comenta Vizen Hernández, director de la Mostra.

Al mateix temps, la temàtica social de la Mostra, està en línia amb una de les principals regidories del govern municipal. “Un recull de cinema social dóna veu i protagonisme als més oblidats de la societat, i ens posa sobre la taula aquelles realitats socials que tenim al costat de casa però que molts cops passen desapercebudes” tal i com conclou la regidora de Benestar Social Aroa Mira.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s