En marxa la nova edició dels Pressupostos Participatius

Enguany els ciutadans que se sumen al procés compten amb una partida de 400.000 euros per invertir als projectes que trien

20141120 RP Pressupostos Participatius 2

La regidora de Participació Ciutadana Estefania Blanes i el tècnic d’aquest Departament municipal Roderic Ortiz han presentat hui la posada en marxa de la nova edició del programa de Pressupostos Participatius. Enguany el procés compta amb algunes novetats respecte a l’edició de l’any passat: la principal, la quantia econòmica destinada a aquesta iniciativa, que dels 250.000 euros de l’any passat passa a 400.000 € del Pressupost Municipal de 2015. La segona novetat principal serà la celebració d’una assemblea virtual, que permetrà participar a aquells ciutadans que no tinguen disponibilitat d’assistir a cap de les cinc assemblees obertes que se celebren als diferents barris de la ciutat.

La primera activitat del programa tindrà lloc la propera setmana, dimecres 26 de novembre a les 19 hores a l’Àgora; aquesta primera reunió serà informativa, i comptarà amb la presència de la pròpia regidora i de l’alcalde i regidor d’Hisenda Toni Francés. En ella, s’informarà als assistents sobre la situació econòmica de l’Ajuntament, i s’explicarà la mecànica bàsica de tramitació del pressupost municipal, a més d’oferir-se una breu activitat formativa al voltant del Pressupost.

campanya_a32014_premsa

A partir del dia següent, dijous 27, s’inicia la ronda de reunions veïnals als diferents barris. Aquest dia se celebrarà a les 19 hores al Club d’Amics de la Unesco de l’Eixample; el dilluns 1 de desembre a les 19.30 hores tindrà lloc al Centre Social de la Zona Nord; el dijous 4 de desembre a les 19.30h a l’Agència de Lectura de la Uixola; el dimarts 9 de desembre a les 19 hores al Centre Cultural ‘Mario Silvestre; i finalment el dijous 11 a les 19 hores, al Centre Parroquial de Batoi. La regidora ha explicat que “el grup de treball que conformen els ciutadans que l’any passat van actuar com a delegats del procés van decidir que seria millor celebrar les assemblees a locals que no foren d’associacions veïnals, ja que pot haver gent que es pense que les reunions són per als associats a les entitats. Volem que quede clar que les assemblees i reunions són obertes a tothom, i que quanta més gent participe i aporte projectes, més ric i positiu serà el procés per al conjunt de la ciutat”. Fins i tot, s’ha habilitat un correu electrònic per a que els ciutadans presenten les seues propostes: alcoiparticipa@alcoi.org

Tant la regidora com el tècnic subratllen que la previsió és que abans de Nadal se celebre la reunió entre els delegats que es trien a cada assemblea veïnal per a posar en comú els projectes més votats, de forma que els tècnics municipals puguen estudiar el cost i la viabilitat de cada iniciativa. Només iniciar-se l’any, d’aquesta manera, se sotmetran a votació dels ciutadans quins projectes són inclosos al Pressupost Municipal 2015.

Projectes de 2014

Estefania Blanes també ha fet balanç dels projectes aprovats en la passada edició dels Pressupostos Participatius, indicant que tres de les iniciatives es troben ja avançades (la instal·lació d’aparells d’estalvi d’energia a dependències esportives, la delimitació de zones per a gossos i la urbanització de la zona de Caseta Català), mentre que el projecte d’arranjament de la zona del Partidor està a expenses de complementar el projecte de reurbanització del solar central, i el Pla d’Eliminació de Barreres Arquitectòniques està pendent de les propostes d’empreses especialitzades.

Podeu escoltar l’àudio de la roda de premsa ací:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s