Intervenció per habilitar les primeres tres àrees per a gossos

Inversió de més de 58.000 euros decidida als pressupostos participatius

L’Ajuntament està treballant actualment en l’adequació de tres zones d’ús exclusiu per als gossos domèstics. Tres àrees situades a la zona superior del Parc del Romeral, al Barranquet de Soler i a la zona baixa del Parc de Zona Nord, delimitades i senyalitzades per a aquesta funció. A més, l’actuació preveu senyalitzar també àrees de zones de jocs infantils per prohibir la presència d’animals.

La despesa d’aquesta actuació supera els 58.500 euros: al Romeral s’han invertit 16.536,10€, al Barranquet es destinen 23.601,09€, i a Zona Nord, 18.460€. A banda de la instal·lació de tanques per delimitar el perímetre de les zones, s’han confeccionat plaques de senyalització dels espais per a gossos i també de les àrees de jocs infantils, on figuren les normes d’ús d’ambdues àrees.

En les àrees habilitades per a gossos, les normes assenyalen que els animals podran anar deslligats dins aquesta zona, a excepció dels gossos potencialment perillosos, d’acord amb la normativa vigent. A més, els excrements han de ser recollits i dipositats a les papereres habilitades. Per la seua banda, les normes de les zones infantils indiquen que queda prohibida l’entrada d’animals domèstics, es recorda el deure d’utilitzar les papereres i no llençar res a terra, i també la prohibició de fumar.

L’objectiu de la intervenció és el d’aconseguir disposar d’espais per què els gossos puguen ser soltats a les àrees delimitades, i d’altra banda assolir major salubritat i millor conservació a les zones per a ús infantil i familiar. Cal recordar que aquesta intervenció va ser una de les actuacions resultants del procés de Pressupostos Participatius de l’any passat; també era una reivindicació veïnal i alhora una petició formulada per propietaris de gossos, que havia estat traslladada fins i tot amb algunes reunions mantingudes amb la Regidoria d’Urbanisme.

La regidora de Participació Ciutadana Estefania Blanes assenyala que “el projecte és una bona iniciativa canalitzada pels veïns a través de peticions, però també va ser una de les propostes consensuades pels participants del programa de Pressupostos Participatius, per tant era una actuació necessària que s’ha fet realitat amb la col·laboració entre distints departaments municipals: la Regidoria d’Urbanisme que dirigeix Natxo Gómez i de la Regidoria de Medi Ambient que encapçala Paco Agulló. Creiem que és un bon exemple de com aconseguir, a través de la participació directa, solucions que beneficien la convivència i el conjunt de les necessitats de diferents veïns i, per tant, la qualitat de vida dels alcoians i alcoianes. Esperem que en el nou procés de Pressupostos Participatius que comença hui, amb més dotacions econòmiques i més canals de participació directa, obtinguem nous projectes interessants que revertesquen en el bé comú”.

Anuncis

5 pensaments sobre “Intervenció per habilitar les primeres tres àrees per a gossos

 1. Hola, Gabi. Hem traslladat el teu comentari al departament, i ens contesten això:

  “El projecte contempla la col·locació de tanques perimetrals, la instal·lació d’aparells d’entreteniment per a gossos, mobiliari urbà (banquets per a seure), una fonteta d’aigua potable, l’eliminació de les zones de gespa que hi havien, la disposició de terres i/o graves per substituir la gespa, les conduccions soterrades per al drenatge de les aigües pluvials que s’arrepleguen a la zona (i la seua reconducció fins la connexió de col·lector o destinació final), reforestació complementària de la zona (amb arbres o arbustos, depenent del lloc), l’adequació d’una rampa d’accés per a persones amb mobilitat reduïda (en el cas del Romeral), bàsicament”.

  Alhora ens comenten que aquest expedient, com qualsevol altre, està a disposició de la seua consulta per part de qualsevol ciutadà.

  Gràcies i esperem haver-te aclarit els teus dubtes.
  A la teua disposició!

  M'agrada

 2. Hola me parece extraordinario lo que van hacer,parque para los perros pero yo tengo una duda. Si voy con mis hijos al parque al mismo tiempo que paseo a mis perros a que parque tengo que entrar? Supongo que me tengo que quedar en medio por que al de los niños lo tengo prohibido no? Que debo hacer en esa situcion? Gracias

  M'agrada

 3. […] per garantir així la salubritat i la higiene dels més menuts”. Cal recordar que la creació de les àrees de gossos han estat una de les iniciatives sorgides del passat procés de Pressupostos Pa…; de moment, s’han instal·lat tres (al parc del Barranquet, Romeral i Zona Nord), però està […]

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s