Aprovada la nova ordenança d’ocupació de domini públic

S’han realitzat algunes modificacions i es crearà una comissió d’arbitratge

plaça de dins alcoiturisme

L’Ajuntament d’Alcoi va aprovar al passat plenari la nova Ordenança d’Ocupació de Domini Públic, que és la que tracta la col·locació de les terrasses dels establiments hostalers al carrer. Aquesta ordenança no difereix en grans trets de la primera que es va presentar, però sí facilita que molts establiments puguen legalitzar la seua situació, ja que en l’anterior versió hi havia condicionats que ho impedien.

Amb les modificacions realitzades, de la mateixa manera que cada negoci d’hostaleria té un cartell a l’interior on parla de l’aforament legal del local, ara també estaran obligats a tindre una descripció del nombre de clients que poden ocupar la terrassa, així com l’espai d’ocupació de la via pública que tenen concedit. Aquesta informació haurà d’estar a la vista dels vianants.

Així mateix, es crearà una comissió d’arbitratge constituïda per representants dels hostalers, associacions veïnals i Ajuntament per tractar el correcte funcionament de l’ordenança, així com casos particulars que puguen ser conflictius. Les reunions tindran com a mínim una periodicitat anual: una mostra més de l’aposta que des de sempre ha tingut el Departament d’Urbanisme per la participació ciutadana, escoltant i donant la veu als sectors implicats i als veïns en la gestió.

Pel que fa al pagament, també hi ha modificacions: primerament, en lloc de pagar per cada taula al carrer, els hostalers pagaran per metre quadrat, però amb una limitació d’aforament per clients. A més, també hi haurà canvis en les taxes: fins el moment hi havia dues, una anual i un altra per temporada, i ara hi haurà una única taxa anual de 60 euros per metre quadrat d’ocupació.

El regidor d’Urbanisme Natxo Gómez destaca que “amb aquesta ordenança es tracta de buscar l’equilibri entre l’ocupació de domini públic de la ciutat amb terrasses i salvaguardar els drets dels vianants, evitant els abusos però també permetent que el costum d’estar al carrer siga possible ja que és una demanda molt generalitzada entre els clients i veïns d’Alcoi”.

Natxo Gómez també ha volgut remarcar que “els elements de seguretat com la tanca que es demanava inicialment continua exigint-se: tractem de fer una ciutat homogènia i agradable als visitants i turistes, per aquest motiu mantenim aquest disseny”. El regidor d’Urbanisme també ha indicat que se li ha donat “molta importància a l’accessibilitat, ja que les terrasses han d’estar exemptes tant de barreres com d’esgraons”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s