El Centre de la ciutat serà zona prioritària de vianants

Amb l’acord de veïns, comerciants i tots els partits polítics

peatonalització Sant Llorenç Pagina66
Foto: http://www.pagina66.com

L’Ajuntament d’Alcoi posarà en marxa de manera imminent una sèrie de mesures per a convertir el nucli històric de la ciutat en una zona on els vianants tinguen la prioritat front als vehicles motoritzats. Les mesures impulsades són fruït de la reunió entre els representants municipals, l’Associació de Veïns del Centre i l’Associació de Comerciants AlCentro, i que també va comptar amb la presència de tots els grups polítics del Consistori alcoià. En l’encontre, els veïns i comerciants van presentar un document amb diferents mesures consensuades per les dues parts per a aconseguir convertir el Centre de la ciutat en un barri més amable pels vianants i, per tant, més dinàmic i més atractiu.

Després de la presentació d’un projecte dels comerciants per a la peatonalització del Centre aquest estiu, el Govern municipal havia demanat un consens amb els veïns per portar endavant un tema important per la ciutat i que afecta a molta gent. Després de mesos de treball i reunions obertes, s’ha arribat a un acord de diferents punts que també va aconseguir que se sumaren tots els grups polítics, presents també a la reunió: els partits del Govern (PSOE i EU), Partit Popular, Compromís, així com els no adscrits. Totes les parts van destacar la importància d’anar prenent mesures, realitzant proves i treballar, poc a poc, conscienciant a la ciutadania de què el Centre de la ciutat ha de ser una zona on la preferència la té el vianant.

Les mesures a aplicar en les pròximes setmanes seran, d’una banda, limitar de manera indefinida el límit de velocitat de tots aquells vehicles que accedeixen al centre de la ciutat a 20 quilòmetres per hora. Aquesta limitació vindrà marcada amb senyalització horitzontal als carrers implicats.

D’altra banda, tots el caps de setmana a partir del 12 de desembre, el carrer Sant Llorenç veurà restringit el pas de vehicles a partir de les 17.30 hores del divendres, fins a les 24 hores del diumenge i només podran accedir al mateix els vehicles de veïns, l’autobús urbà i serveis d’emergències. La Regidoria de Mobilitat ja treballa per a què la senyalització acordada estiga col·locada als carrers del centre històric en breu.

A banda d’aquestes mesures, el document de consens també destaca l’adequació i senyalització de zones d’aparcament públiques, més presència policial i el condicionament dels solars.

La regidora de Comerç i Turisme Maria Llopis explica que “ha sigut un procés on hem intentat implicar al major nombre de gent possible. L’aposta pel Centre de la ciutat és una tema important i prioritari i, volem agrair també a tots: veïns, comerciants i polítics, la disponibilitat per a negociar i consensuar”. Llopis també aclareix que “no parlem de tancar a cal i canto el Centre de la nostra ciutat: parlem d’unes poques mesures per fer esta zona més amable a tots, mesures que anirem provant i millorant sense perjudici de canviar allò que no funcione”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s