Obres de condicionament i millora del talús del Barranquet de Soler

Actuació de les regidories de Patrimoni i Medi Ambient

20141202 Talús Barranquet 1

 

Al llarg d’aquesta setmana finalitzaran els treballs de neteja i condicionament del talús existent junt al Barranquet de Soler, entre els carrers Mossén Cirilo Tormo i Els Llençols. Es tracta d’una zona on creix la vegetació sense control i on els veïns havien denunciat els problemes que generava, que fins i tot ha arribat a provocar algun incendi perillós per les propietats adjuntes.

El pressupost d’aquesta intervenció és de 7.423,84 euros, i ha consistit al desbrossament de la zona de canyís i la impermeabilització de la superfície amb una capa de ciment projectat, per acabar així definitivament amb la vegetació que generava els problemes. A més, s’evita el risc d’incendis que podien posar en perill tant els edificis d’aquesta àrea, com el propi Centre de Malalts Mentals que es construeix a la zona.

El regidor de Medi Ambient Paco Agulló indica que la idea d’aquesta actuació és “tractar d’acabar amb el canyís de la zona, que és un perill potencial d’incendis. Per això, hi haurà superfície de ciment per una banda, creant un perímetre de protecció per a les vivendes. En una segona fase, a la banda on no hi ha habitatges, el que farem serà col·locar una lona intentar minvar el creixement de les canyes, de cara a poder plantar a mitjà termini altres espècies”. També indica que l’actuació contempla la tala de dos pins de grans dimensions a la part superior del talús.

Per la seua banda, la regidora de Patrimoni Lorena Zamorano explica que “d’aquesta manera, amb la consolidació del talús gràcies a la capa de ciment, s’evitarà que any rere any s’haja de desbrossar el terreny, amb el cost que això implica anualment a les arques municipals. L’objectiu de l’actuació, doncs, és doble: d’una banda, evitar riscos i problemes; d’altra, estalviar el cost del desbrossament que cada any s’ha de portar a terme a càrrec dels serveis municipals. Creiem que per fi donem solució a una situació que els veïns i propietaris de la zona han denunciat durant anys, i que havia arribat a causar fins i tot temor entre els habitants en casos d’incendi al propi talús”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s