Donacions de fotografies i fons bibliogràfics al Museu Arqueològic

Josep Tormo ha donat 303 imatges i les nebodes del propi Camil Visedo un lot de llibres de l’erudit Nicolau Primitiu Gómez

Publicacions Nicolau Primitiu

 

El Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo Moltó ha rebut en les darreres setmanes dues importants donacions: un fons de 303 fotografies de Josep Tormo Colomina, i un lot de publicacions i altres impresos de l’erudit valencià Nicolau Primitiu Gómez, que ha estat donat per les pròpies nebodes de l’arqueòleg Camil Visedo: Concepción, Nieves i Pilar Lluch Visedo.

La Junta de Govern va aprovar recentment l’acceptació d’un conjunt de 303 fotografies per part del professor i investigador Josep Tormo Colomina; es tracta d’un fons d’imatges fotogràfiques amb vistes urbanes de poblacions de les comarques de l’Alcoià i el Comtat, que s’incorporen al fons documental del Museu per a la seua custòdia i preservació.

TOLLOS

A la mateixa Junta de Govern es va aprovar també l’acceptació de la donació per part de les esmentades nebodes de Camil Visedo d’un conjunt integrat per set publicacions i sis impresos, documents datats entre els anys 1935 i 1956. Es tracta de material que l’erudit valencià Nicolau Primitiu Gómez va fer arribar a l’arqueòleg alcoià, amb textos autògrafs i dedicatòries del propi autor, mostra de la relació entre ambdós erudits. També aquest material passa a incorporar-se al fons bibliogràfic i documental del Museu, i per tant a la Xarxa de Biblioteques Municipals, en la qual s’integra també la biblioteca del museu arqueològic.

El regidor de Cultura Paco Agulló ha volgut agraïr públicament les donacions: “Per a l’Ajuntament d’Alcoi és un honor i un orgull acceptar aquests materials per a la seua preservació, i així permetre que estiga a l’abast d’historiadors i estudiosos de la matèria. Gràcies a les persones que han fet la donació per confiar en l’eficiència ben demostrada de l’equip del Museu, i per contribuir així a engrandir el patrimoni dels alcoians i les alcoianes”.

Ací podeu veure algunes de les fotografies donades.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s