Protecció Civil i Policia Local ultimen l’ampli dispositiu per a la Mitja Marató

S’habiliten passos alternatius per als vehicles a diferents punts de la cursa

plano pasos alternativos.cdr

La Mitja Marató d’Alcoi-La Unión Alcoyana ultima tots els preparatius, amb més de 1.500 corredors que prendran part d’aquesta multitudinària prova que es consolida en el calendari atlètic alcoià i valencià. A falta encara d’algunes hores per tancar el termini d’inscripció, es tracta d’un 20% més de corredors que l’any passat, en què van participar al voltant de 1.200 atletes, el que denota la gran progressió que està tenint la prova des que es va establir l’actual format.

En quant a efectius, s’ha coordinat un ampli desplegament de seguretat i organització: més de 40 agents de la Policia Local, 50 membres de l’Agrupació Local de Protecció Civil, equip organitzador, voluntaris del Centre d’Esports, del Club d’Atletisme, i d’altres entitats que s’han sumat a aquesta festa esportiva, sumaran en total més de 300 persones vetllant per una perfecta organització.

Enguany, el Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament ha habilitat una sèrie de passos alternatius al llarg del recorregut per permetre que, en cas de que no hi haja corredors durant algun moment de la cursa i de manera puntual, els vehicles puguen creuar l’itinerari, atenent sempre a les indicacions dels agents ubicats a aquests llocs. Tal i com explica el regidor de Seguretat Natxo Gómez, “l’any passat, quan vam estrenar aquest itinerari, vam detectar diversos aspectes a millorar. Per exemple, vam veure que hi havia zones amb visibilitat suficient i seguretat adequada per poder obrir momentàniament per permetre als vehicles el pas. No obstant, això seran passos puntuals i momentanis: una vegada més volem fer una crida als ciutadans a prescindir del cotxe mentre dura la prova”. També s’ha establert recorreguts d’emergència, que permetran als vehicles d’ambulàncies, bombers o cossos de seguretat l’accés a qualsevol punt del nucli urbà.

Les restriccions per a la circulació començaran a aplicar-se a partir de les 6 hores del matí, quan ja hi haurà algunes restriccions intermitents per col·locar senyalització de la cursa i tanques de protecció. A les 8 hores començaran a aplicar-se talls de circulació definitius al recorregut, ja que a les 9 hores tots els talls hauran de ser efectius perquè s’iniciarà la inspecció de l’itinerari per part de la direcció de la prova. A les 10 hores es donarà l’eixida, i es preveu que al voltant de les 12.30 hores el traçat ja puga començar a quedar lliure conforme els últims corredors vagen cobrint el circuit.

A tots els carrers per on transcorre la cursa es col·loquen fulls informatius per a què els veïns coneguen els horaris de tancament dels vials: “Estem fent la màxima difusió dins de les nostres possibilitats. Sabem que la prova causarà molèsties, i per això preguem disculpes pels problemes que puga provocar. Però es tracta només d’unes hores, i hi ha un dispositiu d’emergències ben preparat per atendre qualsevol incidència”.

Animació i ambientació

També hi haurà grups de ball i música en directe a diferents punts del recorregut com Cervantes, Alçamora o la Rosaleda, per tal d’ambientar la cursa i que els corredors tinguen la millor animació al seu pas: “Hem de pensar en la repercussió que té fora de la ciutat aquesta prova. Vindran centenars d’atletes de fora, molts acompanyats per les seues famílies, que suposen una aportació molt important per a la ciutat. El fet que aconseguim consolidar una prova atractiva i ben organitzada en el calendari atlètic suposa una projecció molt gran per a Alcoi, i estem segurs que si continuem treballant en aquesta línia aconseguirem tindre una mitja marató senyera i ben consolidada. Per descomptat, convidem a tothom a animar als corredors i a acompanyar la prova per tota la ciutat, ja que la Mitja Marató serà tota una celebració esportiva i popular”.

Descarregueu-vos el mapa en pdf.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s