La fibra òptica arriba ja als polígons industrials

Telefónica ha instal·lat el 84% de la xarxa a la ciutat

20141205 Fibra Telefònica 1

 

Telefónica està desenvolupant a Alcoi un important pla per instal·lar fibra òptica a tot el nucli urbà, permetent l’accés a internet d’alta velocitat a tots els barris i també a les àrees industrials. A hores d’ara, l’empresa ja ha desplegat la fibra en un 84% de les unitats immobiliàries projectades al seu pla, arribant als polígons industrials de Cotes Baixes, Cotes Altes, Santiago Payá, El Clérigo, Alcoi Sud, La Beniata i Sant Benet.

En total, Telefonica inverteix al voltant de 5,5 milions d’euros a Alcoi per convertir-se en la primera ciutat de la província amb una cobertura completa de fibra òptica; una ambiciosa intervenció que avança a bon ritme i, segons dades de la companyia, ja ofereix cobertura a Batoi, Santa Rosa, Eixample, Zona Nord, Centre i Zona Alta. Cal assenyalar que al barri de Batoi i al carrer Sant Isidre és on més s’està ralentint el desplegament de fibra, si bé es preveu que molt prompte s’haja instal·lat també a aquestes àrees.

L’alcalde d’Alcoi Toni Francés subratlla la importància de dotar de cobertura d’internet d’alta velocitat i 4G a les àrees industrials: “És una de les necessitats més demandades per part del nostre teixit empresarial, a la qual per fi s’ha donat resposta. Disposar d’aquests recursos permet un salt qualitatiu de les nostres empreses en quant a competitivitat i serveis, com també la instal•lació de fibra òptica a totes les zones de la ciutat oferirà noves oportunitats competitives al sector comercial”.

A més, l’alcalde també destaca que la instal·lació d’aquesta xarxa afavorirà el desenvolupament de l’estratègia Smart City: “Una xarxa de comunicacions tan completa ens oferirà grans oportunitats per fer un autèntic salt qualitatiu com a ciutat intel·ligent, ja que permet habilitar serveis telemàtics per a la ciutadania a pràcticament tots els punts del nucli urbà. L’autovia que ens connecta per carretera i aquesta nova ‘autopista’ que ens permet el millor accés a les xarxes telemàtiques, Alcoi disposa ja de ferramentes molt importants per superar l’aïllament que històricament ha patit la ciutat”.

Podeu escoltar ací les declaracions íntegres de l’alcalde Toni Francés:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s