Inversió per millorar l’eficiència energètica del Centre Cultural i Font Roja Natura

En el marc del Pla d’Actuacions en Energia Sostenible de l’Ajuntament

 

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi ha portat a terme una sèrie d’actuacions per millorar l’eficiència energètica a dos edificis municipals: el Centre Cultural ‘Mario Silvestre’ i l’edifici Font Roja Natura, dins el Pla d’Actuacions d’Energia Sostenible (PAES).

A principis de 2014, i en el marc estratègic del PAES, el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi a través de l’empresa Innovasem Ingenieros SL va realitzar les Certificacions Energètiques tant de l’edifici Font Roja Natura com del Centre Cultural ‘Mario Silvestre’ obtenint, en els dos casos, una qualificació energètica de categoría C.

Aquestes Certificacions Energètiques inclouen una anàlisi tècnica de les instal·lacions consumidores d’energia (lluminàries, calefacció, aparells elèctrics, etc.) i una sèrie de recomanacions de millora d’aquestes.

En aquest sentit, l’Ajuntament d’Alcoi ha invertit prop de 18.000€ en un sèrie d’actuacions destinades a millorar l’estalvi i l’eficiència energètica en aquestos edificis. En concret, el que s’ha fet ha estat el següent:

Centre Cultural. Inversió de més de 6.000€:

  • S’han collocat detectors de presència a la planta semisòtan –on s’hi troba l’arxiu- i a les sales d’excca_fachadapposició.
  • S’han canviat els tubs existents per uns tubs de tecnologia led a les sales de lectura de la biblioteca.
  • S’han canviat les lluminàries a les sales d’exposicions, incorporant tecnologia led.
  • Regulació de les lluminàries a les oficines i despatxos.

font-roja-2Edifici Font Roja Natura. Inversió de més d’11.000€:

  • S’ha collocat una estufa de biomassa a la casa del guarda.
  • Collocació de làmines protectores aïllants de la radiació solar als vidres de les finestres de la segona planta que tenen una orientació cap al sud.
  • Canvi de les lluminàries a tecnologia led a la planta principal i a la planta semisòtan (sala d’exposicions).

Segons explica el regidor de Medi Ambient Paco Agulló, “aquestes intervencions, junt a altres iniciatives que recentment hem dut a terme com la instal·lació d’equips d’escalfament d’aigua de dependències esportives, formen part de les tasques que anirem portant a terme per aconseguir major eficiència energètica en tots els edificis municipals. En la mesura de les nostres possibilitats, anirem invertint per complir un doble objectiu: incrementar l’estalvi energètic en les factures de les dependències municipals, i per tant el cost que hem d’assumir tots els ciutadans; i com a segon objectiu, contribuir a la sostenibilitat gràcies a una major eficiència i a un menor consum d’energia”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s