Medi Ambient trau a concurs l’aprofitament del pasturatge pel Carrascal

Inclou l’ús del corral construït en terrenys municipals del Mas de Nyego

20141216 Corral 1

La Regidoria de Medi Ambient ha tret a concurs el plec de prescripcions tècniques per a l’adjudicació de l’aprofitament de pasturatges a les forest d’utilitat pública de Sant Antoni. La intenció d’aquest projecte és que s’instal•le un ramat de cabres o ovelles a la zona, que puga pasturar per àrees de tallafoc, i que així actue en prevenció d’incendis.
El plec inclou a més l’ús per part del beneficiari del corral que fa cinc anys va construir la Conselleria de Medi Ambient als terrenys del Mas de Nyego, de propietat municipal. L’aprofitament, segons el plec, està previst per a un any, però seria ampliable a tres, contemplant-se que la pastura es porte a terme durant un període de 130 dies a l’any, atenent sempre a les condicions del ‘Pla per a la introducció de bestiar a les àrees tallafoc del Parc Natural de la Font Roja’ elaborat pels tècnics de la Conselleria d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient.
Tal i com ha explicat el regidor de Medi Ambient Paco Agulló,volem que les tasques de desbrossament de l’herbassar i matollar a les àrees tallafoc del Parc Natural del Carrascal de la Font Roja les puga fer, de forma totalment natural, un ramat, sempre sota uns paràmetres que garantisquen que el ramat no causarà danys a les zones més delicades del parc natural. Creiem que és un pas molt important per a l’equilibri natural i la prevenció d’incendis, ja que es tracta d’una pràctica secular que, degudament recuperada, aporta molts beneficis al medi”.
Els interessats tenen fins al dia 24 de desembre per presentar les propostes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s