L’Ajuntament inverteix 335.000 euros en millores del polígon industrial Cotes Baixes

Ja ha acabat la intervenció per al canvi de clavegueram

IMG_3203

 

Recentment han començat al polígon industrial Cotes Baixes unes obres que es van acordar al Consell Econòmic i Social. Les millores consisteixen a l’adequació del marge que hi ha entre la vorera i el mur de les empreses; també es condicionarà l’aparcament per a vehicles pesats que estarà ubicat on van estar instal·lades les aules prefabricades durant les obres de l’Institut de Batoi. I així mateix, està netejant-se tot el polígon, es millorarà la senyalització i s’habilitarà la unió del carrer A amb el C. El pressupost és de 75.000 euros.

L’alcalde Toni Francés i el regidor d’Empresa, Formació i Innovació, Manolo Gomicia han visitat el polígon on han pogut veure l’estat de les obres. En aquesta visita els arquitectes han explicat el projecte també als representats del polígon, Juan Ramón Juan i Antonio Pascual.

La visita ha servit per comprovar que ja estan acabades les obres del canvi de clavegueram, complint els terminis previstos, ja que van començar el 6 d’octubre i havien d’acabar en 3 mesos.

L’Ajuntament d’Alcoi, a través de la Regidoria d’Obres i Serveis, ha destinat 260.000€ al canvi del clavegueram del polígon industrial Cotes Baixes. El clavegueram havia presentat diferents problemes al llarg dels darrers anys, per aquest motiu l’Ajuntament va decidir procedir a canviar-ho totalment amb la finalitat d’assegurar la salubritat del polígon i evitar possibles problemes que fins i tot podrien arribar a afectar a la pròpia estructura de la zona.

20141023 Clavegueram Cotes Baixes 1

Els representants dels polígons es van mostrar satisfets pel fet que ja haja arribat la fibra òptica a les àrees industrials, una necessitat demandada des de feia temps i que ja tenen. Disposar d’aquests recursos permet un salt qualitatiu de les nostres empreses en quant a competitivitat i serveis; a més de Cotes Baixes, ja està a Cotes Altes, Santiago Payá, El Clérigo, Alcoi Sud, La Beniata i Sant Benet. En total, Telefonica inverteix al voltant de 5,5 milions d’euros a Alcoi per convertir-se en la primera ciutat de la província amb una cobertura completa de fibra òptica.

Per altra banda els representants del polígon van tornar a preguntar per la rotonda de l’accés Nord de la ciutat i que també serviria per accedir a Cotes Baixes. L’Ajuntament té previstos invertir 100.000 euros en aquesta rotonda que eren els que anaven a utilitzar per dur la fibra òptica al polígon, però que finalment ha invertit Telefònica. La rotonda no s’ha realitzat perquè la demarcació de carreteres de l’Estat no vol autoritzar aquesta obra. El motiu és que el Ministeri de Foment vol que l’Ajuntament renuncie a la compensació d’1,2 millons d’euros per la cessió de la travessia de la N-340, uns diners que li corresponen.

El regidor d’Empresa, Formació i Innovació Manolo Gomicia destaca que “hem invertit 335.000 euros al polígon Cotes Baixes, unes de les inversions més importants de millora que s’han fet en anys en aquest Polígon que és actualment la principal àrea industrial de la ciutat”. Gomicia també ha destacat que “cal recordar la importància del Consell Econòmic i Social, que representa a tots els estaments i que va ser el que va aprovar finalment aquestes millores que canviaran la imatge del polígon i el faran un lloc més agradable i accessible”. El regidor també ha ressaltat que “el projecte de la rotonda el tenim fet, però és Foment qui no ens deixa començar, en el moment tinguem l’autorització, començaran les obres”.

Cal recordar que el Consell Econòmic i Social està format per empresaris, sindicats, la Cambra de Comerç, l’Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX), el Centre Europeu d’Empreses i Innovació (CEEI), el Campus d’Alcoi de la UPV, representants de l’àmbit educatiu local, la Mancomunitat i també un representant de cada un dels grups polítics municipals, amb la presidència de l’alcalde Toni Francès.

En aquest enllaç teniu l’estat anterior a l’acabament de les obres del clavegueram: https://www.flickr.com/photos/102241724@N02/sets/72157648932574215/

En aquest com ha quedat una vegada ha acabat:

https://www.flickr.com/photos/102241724@N02/sets/72157647486512204/

Obres de millora:

https://www.flickr.com/photos/102241724@N02/sets/72157649808600842/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s