Conclou el Taller d’Ocupació que ha recuperat l’antic col·legi de Cervantes i el jardí del Conservatori

Han participat, durant un any, 22 alumnes i quatre professors i administratius

 20141222 Cloenda taller Conservatori 8

Ahir va tindre lloc l’acte de cloenda del Taller d’Ocupació que, al llarg del darrer any, ha servit per recuperar dos espais emblemàtics de la ciutat per al seu ús: l’edifici de l’antic col·legi Cervantes i el jardí modernista del Conservatori Joan Cantó.

Al taller han participat un total de 26 persones que es trobaven en l’atur: 22 alumnes dividits en dues especialitats: Jardineria i Revestiments, i també un director, un administratiu, una professora de Jardineria i un monitor de Revestiments i treballs de paleta.

20141222 Cloenda taller Conservatori 5

L’acte va estar precedit d’una visita als dos espais rehabilitats: primer, el jardí del Conservatori, que mai havia estat obert al públic. A aquest nou espai verd s’ha portat a terme un magnífic treball de recuperació de la composició dels elements, com també de les pròpies espècies que poblen l’àrea. Fins i tot, s’ha realitzat un treball d’investigació amb les famílies dels antics propietaris de l’imponent edifici modernista per a conèixer la disposició dels elements que composen el conjunt. Els directors del Conservatori de Música, Gregorio Casasempere, i de Dansa, Mari Francis Richart, es van felicitar per la recuperació d’aquest espai, i van anunciar que de cara a la primavera tenen previst programar actuacions i concerts al propi jardí.

20141222 Cloenda Taller Cervantes 1La visita va continuar a Cervantes, on els assistents van poder comprovar la rehabilitació que s’ha portat a terme tant a l’exterior com a l’interior de l’edifici, a fi de convertir-lo pròximament en un centre d’oci i cultura per a joves, abans de culminar el taller amb un acte de cloenda i de lliurament dels diplomes als alumnes. L’alcalde Toni Francés va destacar el fet de que “a banda de que el taller haja possibilitat que 22 persones tinguen accés a una ocupació i a l’aprenentatge d’una especialitat laboral, gràcies a la iniciativa la ciutat compta amb dos nous serveis”.

Cal recordar que aquest mateix divendres comença un nou Taller d’Ocupació, que aquesta vegada comptarà amb 35 participants durant un període de sis mesos: s’impartiran tres especialitats (Jardineria, Pavimentació i Albanyileria), amb 10 alumnes per cada especialitat, i tres professors-monitor a més d’un administrador i un director.

Els treballs pràctics d’aquesta nova oferta formativa se centraran en la millora de diferents espais de la ciutat, com ara el llit del riu o el mas de Mascarella de Ferran.

20141222 Cloenda Taller Cervantes 5

Podeu veure més imatges ací.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s