Les dades dels usuaris d’Aqualia no seran cedides a una altra empresa

Marxa enrere de la companyia que gestiona l’aigua en la cessió

L’empresa Aqualia ha fet marxa enrere i finalment no cedirà les dades dels seus usuaris a una empresa d’assegurances, sobre la qual la companyia va informar als titulars el mes de juny en una carta adjunta al rebut de l’aigua, motivant que el Consistori gestionara la suspensió d’aquest transvassament de dades personals d’una empresa a l’altra.

En la carta s’indicava que, en cas que l’abonat no vulguera que les seues dades passaren a mans de l’empresa asseguradora, havia de comunicar-ho explícitament a la companyia que gestiona l’aigua. Davant aquesta mesura, i des del moment en què van començar a arribar queixes a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), el Govern va convocar una Comissió Jurídica de Seguiment de Protecció de Dades per estudiar la legalitat d’aquesta cessió de dades personals. Finalment, des d’Aqualia s’ha informat que “en compliment de les indicacions de l’Excel·lentíssim Ajuntament d’Alcoi, informem que no es procedirà a la cessió de dades personals”.

En paraules de la regidora de Consum Estefania Blanes, “des d’un principi vam trobar, nosaltres i molts ciutadans, molt poc ètic que la companyia que gestiona un servei tan bàsic com l’aigua potable utilitze les dades que facilita l’Ajuntament per a finalitats comercials. Per això, vam tractar de gestionar que no es cediren les dades, en entendre que causava una situació d’indefensió de molts ciutadans. Ara Aqualia ens informa que no farà la cessió, i ens congratulem de que siga així”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s