En marxa tres plans d’ocupació amb 76 participants

Més de 450.000 euros per a les brigades de neteja, de treballs forestals i taller d’ocupació

20150107 Brigada neteja Romeral 2

 

L’Ajuntament d’Alcoi ha posat en marxa tres diferents plans d’ocupació: el primer és el taller d’ocupació anomenat ‘Alcoi: Ponts de Formació’; també hi ha una brigada de neteja i una altra de treballs forestals de prevenció d’incendis. La inversió total en les tres accions és de 467.000 euros.

Alcoi Ponts de Formació’, és un taller d’ocupació en el que participaran un total de 36 persones. Per una banda estarà el personal docent i administratiu: director, professor coordinador, monitor d’obra, monitor pavimentador/adoquinador, professor de jardineria i una persona de suport administratiu. Per l’altra, l’alumnat, amb 10 alumnes per cadascuna de les modalitats: jardineria, obra i pavimentació.

Durant 6 mesos el alumnes aprendran un ofici amb classes teòriques al mateix temps que durant les pràctiques realitzaran diferents treballs que ajudaran a millorar la ciutat. Pel que fa a la especialitat d’obra, s’invertirà en el ‘Manteniment i conservació de la Masia Mascarella de Ferran’; en quant a la especialitat de ‘pavimentador-empedrador’, milloraran les voreres en diferents zones d’Alcoi; i per últim les actuacions de jardineria es desenvoluparan a les zones verdes de la riba del riu Riquer: treballs de poda, replantació de gespa, reparacions de murs de pedra, manteniment de mobiliari urbà (tractament de fusta dels bancs, reposició de fustes de protecció, etc.).

Els participants al taller són persones sense treball majors de 25 anys, i l’acció està finançada pel Fons Social Europeu, la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alcoi.

20150107 Sessió teòrica Cervantes 1La Brigada de Neteja treballarà durant 4 mesos en diferents tasques per millorar l’aspecte general de la ciutat i la higiene urbana d’Alcoi. En total són 30 persones distribuïdes en tres grups: el primer ha començat a treballar al llit del riu, des de Cervantes a Algessares. El segon estarà a la ‘Via Verda Urbana’ és a dir, zona del carrer Perú, Isabel La Catòlica i Escultor Peresejo. I per últim, el tercer inicia els seus treballs al polígon El Clérigo. A banda de netejar, també realitzaran tasques de desbrossament. Aquest taller és duu a terme gràcies al pla conjunt signat entre la Generalitat Valenciana, Diputació d’Alacant i el propi Ajuntament. Cada institució aporta un terç del costos.

Per últim les 10 persones que formen la Brigada Forestal prepararan la muntanya per tal d’evitar incendis. Han començat la seua tasca desbrossant la zona que hi ha a Sant Antoni, més enllà dels paellers, a la pista forestal que duu a la Canal en l’encreuament amb Ibi. El temps en què es trobarà activa aquesta Brigada és de dos mesos i dues setmanes. La Generalitat subvenciona al 100 % el sou dels treballadors mentre l’Ajuntament finançarà el cost dels materials. La subvenció que finança les despeses dels sous dels treballadors de la brigada ha estat concedida per la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, en la línia anomenada ‘Actuacions en el medi natural de municipis d’interior’.

L’alcalde d’Alcoi Toni Francés destaca que “amb aquests tallers potenciem la reinserció laboral ja que aquestes persones, que fa temps que no tenen cap ocupació, aprenen un ofici i tenen estabilitat laboral durant un temps, al mateix temps que millorem diferents espais públics de la ciutat”. Francés subratlla que “aquestes més de 70 persones treballaran durant un temps, i faran d’Alcoi un espai millor que entre tots i totes hem de mantenir”. Cal recordar que el que serà nou centre d’oci juvenil ‘Cervantes Centre Jove’ i els jardins del Conservatori Joan Cantó han estat rehabilitats amb alumnes d’un taller d’ocupació. Aquest darrer taller va donar treball a 26 persones, 4 de personal docent i administratiu els 22 alumnes dividits en dues especialitats: Jardineria i Revestiments.

Anuncis

Un pensament sobre “En marxa tres plans d’ocupació amb 76 participants

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s