El Museu Arqueològic cedeix 10 peces dentàries fòssils de rinoceront a Isurus

Per què siguen exhibides a l’espai museogràfic que gestiona l’entitat a l’Expo-museu Explora

 20150108 Fòssils Rinoc 120150108 Fòssils Rinoc 2

L’Ajuntament d’Alcoi ha formalitzat la cessió, per part del Museu Arqueològic Camil Visedo d’Alcoi, de deu peces dentàries fòssils de rinoceront a l’Associació Paleontològica Alcoiana Isurus, amb la finalitat de que formen part de l’exposició de l’espai museogràfic que l’entitat gestiona a l’edifici municipal de l’Expo-museu Explora.

Es tracta de deu peces que formen part dels fons del Museu Arqueològic Municipal, i que van ser trobades a diferents espais del terme municipal d’Alcoi. Quatre de les peces corresponen a l’espècie de rinoceront Stephanorhinus hemitoechus, que van ser descobertes a l’àrea del Baradello; una peça dentària de la mateixa espècie de rinoceront, aquesta trobada a la Plaça de la República; i cinc peces de l’espècie de rinoceront Stephanorhinus etruscus, que van ser trobades a la carretera del Molinar.

Les peces són cedides per a la seua exposició temporal durant el període d’un any, i poden ser ja contemplades a l’esmentat espai museogràfic que gestiona Isurus. El regidor de Cultura Paco Agulló indica que “per a la Regidoria és molt positiu que aquests fòssils puguen formar part de l’interessant espai museogràfic d’Isurus, perquè permet als aficionats a la paleontologia tindre al seu abast unes mostres molt singulars del patrimoni alcoià, enriquint l’exposició estable que ofereixen a aquest espai. Aprofitem per felicitar l’associació Isurus per la seua contínua tasca de divulgació i promoció de la ciència, a través del seu museu i de la resta d’activitats que porten a terme, que està situant l’associació, i per extensió la ciutat, com un referent més enllà de les nostres comarques en quant a activitat paleontològica”.

Ací podeu veure un vídeo de presentació del Museu Isurus:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s