Comencen les obres al solar del Partidor

Es faran 2 intervencions paral·lelament: la reurbanització del solar central i les millores de voreres als carrers adjacents i Placeta Les Eres

20150112 Obres Partidor 3

Hui s’han iniciat els treballs a la zona del solar central del Partidor, on al llarg dels propers dos mesos s’executaran dos projectes diferents: d’una banda, la reurbanització de l’espai central del barri, un solar que passarà a tindre diversos usos socials i recreatius; d’altra, les actuacions de millora a les voreres dels carrers colindants i la Placeta les Eres.

La reurbanització del solar central, tal com es va indicar, parteix d’un procés de participació en què van prendre part veïns i comerciants, després que la Regidoria d’Urbanisme recollira diferents propostes d’equips d’arquitectura amb experiència en la recuperació de solars. Finalment, l’estudi d’arquitectura Gravalos-Di Monte, que va assumir la rehabilitació de solars de Saragossa abans de l’Expo celebrada a la capital aragonesa, va presentar el projecte que va ser triat pels veïns i veïnes, incorporant les seues apreciacions i aportacions.

Segons expressa el propi regidor d’Urbanisme Natxo Gómez, “tenim previsió de que en un parell de mesos la intervenció puga estar acabada, sempre que no trobem contingències meteorològiques o d’altre tipus. Tal com ja vam presentar, el nou solar es dividirà en diferents espais per a múltiples usos: aparcament, una elevació com a escenari, àrea de viver de plançons per a la Brigada de Jardins, espai amb pèrgola que servirà de ‘merendero’, jocs infantils, espai per a gossos, àrees verdes… En conjunt, volem recuperar un espai per a la vida veïnal al Centre, que ha estat l’objectiu principal des que vam començar a treballar en aquest projecte”.

/Users/mariaperezorus/Desktop/GDM arquitectos/p142_Alcoy/Alcoy_MEl regidor assenyala, a més, que si bé el pressupost destinat a les obres és de 72.000 euros, finalment s’executarà amb una inversió de prop de 56.000 euros: “La resta de fons de la partida, de qualsevol forma, s’invertirà també al barri en diferents projectes de millora i arranjament dels carrers”, sosté Gómez.

La segona part d’aquesta intervenció, que també s’executarà durant aquestes setmanes, és l’obra que complementa l’actuació a l’espai central, i que consisteix a arreglar i millorar el paviment de la Placeta Les Eres i carrers del seu voltant. Aquest és un dels projectes que va sorgir del passat procés de Pressupostos Participatius, contemplant una inversió de 60.000 euros per diferents obres de millora del barri.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s