El monument a Cervantes recupera el seu estat original

El Museu Arqueològic ha reposat les lletres de bronze que van ser robades i ha netejat la superfície

20150114 Monument Cervantes 2L’Ajuntament d’Alcoi, mitjançant el Museu Arqueològic Camil Visedo, ha recol·locat les lletres de bronze del monument a l’escriptor Miguel de Cervantes del passeig homònim, després que foren robades al desembre de 2013. La restauració del monument “Alcoy a Cervantes” s’ha vist completada amb la neteja de la pedra.

En aquest treballs coordinats per les regidories de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament d’Alcoi, han col·laborat vàries empreses que s’han ocupat de les diferents operacions: des de reproduir en fusta les lletres per disposar de models, la fosa en bronze de les lletres i d’un dels escuts amb l’heràldica municipal, a la neteja i el tractament de la pedra, entre altres.

El monument que Alcoi li va dedicar a l’autor del Quixot va ser inaugurat al passeig de Cervantes el 7 de maig de 1905. L’artista alcoià Ferran Cabrera Cantó va modelar el bust de bronze, i l’arquitecte Vicent Pascual Pastor va dissenyar aquest monument que, a punt de complir 110 anys, és el de major antiguitat dels que actualment trobem als espais públics de la ciutat.20150114 Monument Cervantes 4

El regidor de Cultura Paco Agulló assenyala que “retornar el monument al seu estat original era un deute pendent des que van desaparèixer les lletres, però els treballs per reproduir-les han estat complicats i molt delicats. Tant l’equip del Museu com els professionals que han treballat en la reproducció han fet una gran tasca, i ja podem gaudir d’aquesta peça del patrimoni de totes i tots en les millors condicions. I continuem treballant per reposar diferents elements patrimonials que han estat robats”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s