L’Oficina de Turisme d’Alcoi renova la Q de Qualitat Turística

És l’única oficina de l’interior d’Alacant amb aquesta certificació

tourist info alcoi

 

L’Ajuntament d’Alcoi continua apostant per la qualitat en el turisme i ha renovat la Q de Qualitat en l’auditoria externa que ha tingut lloc a la Tourist Info alcoiana, de conformitat amb els requisits de la norma UNE 187.003. El 2011, Alcoi es va adherir a l’ICTE, Institut per a la Qualitat Turística Espanyola, i va obtenir la Q de Qualitat Turística després de passar l’auditoria de certificació. Els dos anys següents, 2012 i 2013, es van realitzar les auditories de seguiment, i enguany l’oficina alcoiana ha renovat en un examen molt més exhaustiu.

L’auditoria controla que a la Tourist Info de la nostra ciutat es garantisquen els màxims estàndards de qualitat en direcció, acollida i atenció al visitant, aprovisionament de material i màrqueting, així com infrastructures i manteniment de les instal·lacions.

En aquests moments, a la província d’Alacant, un total de 11 oficines compten amb la Q de qualitat, 11 més a València i 8 a Castelló. En total, només 30 oficines de les 196 de la xarxa de la Comunitat Valenciana compten amb la Q de Qualitat. A més, l‘oficina d’Alcoi és l’única de les comarques de l’interior d’Alacant que compta amb aquesta certificació, apostant per donar el millor servei possible als visitants que arriben fins a aquesta porta d’entrada a la ciutat.

La regidora de Turisme Maria Llopis destaca el treball realitzat per l’equip municipal que gestiona l’oficina: “La renovació d’aquesta distinció de qualitat és el resultat de l’excel·lent treball del personal municipal que treballa en la Regidoria de Turisme, que demostra la seua professionalitat, ganes de superació i esforç constant dia a dia, i que ara ha certificat un auditor extern. No només han superat l’auditoria sinó que no hi ha hagut cap no conformitat. Un cop més l’auditor ha felicitat el bon fer del personal que atén l’oficina“.

D’altra banda, cal recordar que Alcoi forma part també del SICTED, Sistema de Qualitat Turística en Destinació, pel que a més de l’oficina de turisme, empreses privades del sector turístic, museus, infrastructures turístiques, teatres i altres entitats estan treballant per obtenir el distintiu SICTED i assegurar als visitants que la qualitat d’Alcoi com a destinació turística siga global.

Llopis afegeix: “És important que l’oficina siga exemple per a la resta del sector però també seguir treballant perquè tots els actors: empresaris, institucions, ciutadans… aposten per la qualitat, oferint la millora imatge de destinació turística a tots aquells que ens visiten. En aquest camí estem i segur que, a poc a poc, aconseguirem que més empreses i entitats aposten per la qualitat“.

La Tourist Info Alcoi rebrà el diploma de renovació del seu Q de Qualitat en un acte que tindrà lloc a Madrid en el transcurs de la propera fira de turisme, FITUR, a finals del mes de gener.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s