El Consell Escolar insta a Conselleria a esperar a les dades de preinscripció abans de prendre decisions

Demana que la reducció d’unitats siga proporcional en la pública i en la concertada

20150115 Consell Escolar 3

Ahir de vesprada va tindre lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi una sessió extraordinària del Consell Escolar Municipal, per analitzar la proposta d’Arranjament Escolar de la Conselleria d’Educació per al proper curs, en què es redueixen dues unitats als centres públics d’Alcoi: una d’Infantil al CEIP El Romeral, i una de Primària al CEIP Miguel Hernández.

El Consell va determinar remetre un escrit a Conselleria demanant que, abans de prendre qualsevol decisió, es tinguen en compte les dades de preinscripció d’alumnes. Tal i com expressa el regidor d’Educació Manolo Gomicia, “es va assenyalar que la mesura és injusta i va en detriment de l’ensenyament públic, perquè en cap moment es planteja reduir aules a centres concertats, tot i que ja hi ha més places de les necessàries. El Consell no s’oposa a un ajustament, sempre que estiga justificat, però ara per ara la Conselleria pren decisions sense ni tan sols atendre a les demandes, i per tant creiem que seria millor esperar. De fet, si la demanda superara les places que ara tenim, sol·licitaríem ampliar les unitats als centres públics, atenent a una ràtio màxima de 25 alumnes per aula”.

20150115 Consell Escolar 2Gomicia explica que la Inspecció Territorial d’Educació ja està realitzant un informe sobre el descens de la natalitat a la ciutat, i tot apunta a que s’ha d’aplicar una reducció d’unitats: “No obstant, creiem que no és una bona mesura aplicar reduccions només a centres públics. De fet, el propi Consell Escolar considera que, en cas d’haver de reduir, s’ha de fer de forma proporcional en centres públics i concertats”. En aquest sentit, a més, es va subratllar que ara per ara l’educació concertada té concedida en el conjunt de la ciutat 140 places més de les que necessita: “Mentre la concertada té places de sobra i no se li redueix cap unitat, la pública constantment ha de lluitar per mantindre la seua oferta perquè veu que se li redueixen mitjans abans de disposar de xifres de demanda, i això és injust. Més quan aquestes places de la concertada, sense ser ocupades, son sufragades igualment per Conselleria i els centres perceben les retribucions”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s