El Viaducte de Canalejas recupera la placa de bronze sostreta fa dos anys

S’ha realitzat una reproducció exacta de l’original, datada del 1907

20150115 Placa Viaducte 2

L’Ajuntament d’Alcoi ha reposat una de les quatre plaques artístiques de bronze del Viaducte de Canalejas, elements aquests que daten de l’any 1907. El taller local Fundiciones Bou ha fet una rèplica exacta de la placa artística que fou sostreta el dia 26 de gener de 2013, a partir d’una altra situada al basament dels fanals de l’altre extrem del pont, i que recentment es va desmuntar per fer-la servir de model. L’import dels treballs i la fosa de la placa ha ascendit a 1.512 euros. La reposició ha estat de compte de la Brigada d’Obres Municipal.

En concret es tractava d’una de les dues plaques que mostren l’escut dels enginyers de camins, canals i ports, i la data “AÑO MCMVII”; les altres dues plaques artístiques incorporen el text “Viaducto de Canalejas”, en grafia d’estil modernista. Ambdues plaques presenten una decoració amb les figures de dos aus, i dues peces laterals de dimensions menors que representen el coll de l’au.

20150115 Placa Viaducte 3El regidor de Cultura Paco Agulló subratlla que “des de la Regidoria de Patrimoni, concretament l’equip del Museu Arqueològic Camil Visedo, es continua treballant per dignificar el nostre patrimoni comú, i reposar allò que el vandalisme o la delinqüència ha fet malbé al nostre nucli urbà. Recuperar aquestes plaques per a un dels més destacats elements arquitectònics d’Alcoi suposa una gran satisfacció per al conjunt de la ciutat, i per això ens hem de congratular d’aquesta restauració i desitjar que no haguem de lamentar més incidents d’aquest tipus”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s