Alcoi obtindrà fons del Ministeri d’Hisenda gràcies a la bona salut financera de l’Ajuntament

Servirà per finançar el projecte de reurbanització del carrer Entença

L’alcalde d’Alcoi Toni Frances ha convocat un plenari extraordinari i urgent per al proper dilluns 19 de gener a les 9.30 hores per a que l’Ajuntament puga acollir-se per un import de quasi 2 milions d’euros al Fons d’Impuls Econòmic, que va aprovar el Consell de Ministres el passat 30 de desembre de 2014.

Aquest Fons està destinat a les Entitats Locals que complixquen els objectius d’estabilitat pressupostària i deute públic, i tinguen un període mitjà de pagament a proveïdors que no supere de forma reiterada en mes de trenta dies el termini màxim previst en la normativa sobre morositat. En aquest Fons es preveu el finançament de projectes d’inversió que es consideren rellevants o financerament sostenibles en els termes que acorde la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics.

L’únic requisit que no complia l’Ajuntament d’Alcoi era el període de pagament a proveïdors, que al tercer trimestre de l’any era de 31 dies, un dia mes del límit legal; però a hores d’ara, amb dades del quart trimestre, el Consistori alcoià ja compleix aquest requisit, ja que el termini s’ha situat en 20 dies, i això abans de que la Generalitat pagara un part del deute que manté amb l’Ajuntament.

Aquesta línia de finançament consisteix a que el Ministeri assumeix el pagament dels interessos i de l’amortització del prèstec que concerta l’Ajuntament per a finançar la inversió en la part que siga determinada pel Ministeri; Francés ho explica: “L’Ajuntament concertarà un prèstec amb una entitat financera per a fer els dos projectes d’inversió i si, per exemple, el Ministeri assumeix el 50% de la inversió de 2 milions, a final de cada any pagaria la meitat de l’anualitat i els interessos del prèstec”. La normativa marca el mes de juliol per a que els Ajuntaments envien al Ministeri la previsió de projectes que volen incloure a l’any següent en aquest nou mecanisme de finançament, però per a enguany s’obri un període extraordinari de forma que les sol·licituds han de ser tramitades abans del 20 de gener de 2015.

Els projectes que el govern municipal inclourà per a 2015 son:

  • El projecte de reurbanització d’Entença que ja va ser consensuat amb veïns i comerciants fa uns anys, però que abans d’encarregar la redacció del projecte definitiu està previst tornar a convocar a veïns, comerciants i grups polítics per acabar de perfilar tots els aspectes del projecte. El cost d’aquesta obra ascendeix a 1.773.956 € (IVA inclòs), un import una mica més alt del que havíem comentat ja que s’ha inclòs la substitució de tota la il·luminació del carrer per làmpades LED.
  • El segon projecte es la reurbanització del carrer Verge del Pilar, al barri del Viaducte, carrer que arrossega problemes amb el clavegeram des de fa temps, i també un mal estat del seu paviment. El cost de la inversió és de 180.000 .

L’alcalde i regidor d’Hisenda Toni Francés ha destacat que “en només tres anys l’Ajuntament d’Alcoi haja aconseguit passar de ser un dels consistoris més endeutats i amb major termini per pagar als proveïdors, quasi fregant el col·lapse econòmic, a ser un dels ajuntaments amb unes finances més sanejats i amb millor salut financera. Han estat tres anys de sacrificis i esforços, però estan començant a donar els seus fruits i gràcies a aquesta gestió en uns mesos posarem en marxa les inversions que necessita la ciutat de forma més imminent”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s