Alcoi comptarà aquesta setmana amb senyalització turística a l’autovia

Els cartells són homologats pel sistema de senyalització SHISTO

PDF de CarDim

L’autovia A7 al seu pas per Alcoi, en concret en les eixides 448 i 449, tindrà senyalització turística indicant que la ciutat és un lloc d’interés, en la modalitat de turisme cultural. Els cartells que seran col·locats per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Alcoi, segueixen les normes del sistema de Senyalització Turística Homologada (SISTHO) per a les carreteres de la xarxa estatal.

El SISTHO va ser creat amb un acord del Ministeri de Foment i Indústria per posar senyalització turística a la xarxa de carreteres estatal que facilités al viatger la presa de decisions sobre la visita a destins propers a la via i de gran interès turístic, tot això a través d’un sistema de senyalització homogeni i fàcilment reconeixible.

Els cartells col·locats no poden ser dissenys propis i han de complir els criteris d’implantació, pictogrames i disseny definits en el manual de SISTHO aprovat l’any 2000 i modificat el 2014. D’altra banda, no totes les poblacions poden col·locar aquest tipus de senyalització, només aquelles localitats incloses en el catàleg de destinacions turístiques existent. Un breu catàleg consensuat amb les comunitats autònomes que marca tant els municipis que són susceptibles de senyalització turística com si la destinació és cultural, de natura, o de sol i platja.

La regidora de Turisme Maria Llopis explica: “No tots els municipis poden comptar amb aquest tipus de senyalització ja que l’autorització de carreteres és només per a aquelles poblacions que estan en el catàleg de destinacions. Un catàleg tancat que indica a més quin tipus d’interès té la població; Alcoi estava inclòs en el catàleg com a enclavament d’interès cultural, el que ens ha permés que sí que puguem col·locar els cartells a l’autovia“.

Llopis afegeix: “El procés ha estat molt llarg, ja que vam iniciar els tràmits al maig i fins ara no hem pogut culminar. Tot i estar en el catàleg, calia fer diferents tràmits i no ens han autoritzar a realitzar la col·locació dels senyals fins al desembre. La fabricació dels cartells la contractem el desembre passat però la col·locació era complicada perquè probablement caldria tallar algun carril de l’autovia, així que vam decidir esperar que passés la Cavalcada. Ara, per fi, la nostra ciutat ja té la mateixa senyalització que altres conegudes destinacions turístiques i el viatger que circule per l’autovia sabrà que a pocs metres té una destinació turística cultural que val la pena visitar“.

Com hem comentat, el pictograma “cultural” inclòs en el cartell d’Alcoi identifica l’oferta que genèricament s’ofereix sota els conceptes de: Ciutats Patrimoni de la Humanitat, Béns Patrimoni Mundial i altres destinacions d’interès cultural (catedrals, castells…). A més el cartell és el de presenyalització d’eixida de l’autovia, és a dir, un cartell lateral on consta la distància en quilòmetres als quals es troba la destinació i una fletxa indicant la direcció de l’eixida. La col·locació a l’autovia està prevista entre demà dimarts 20 i el dimecres 21 de gener.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s