Les biblioteques d’Alcoi ofereixen ja el préstec de llibres electrònics

Els usuaris poden accedir a la plataforma gratuïta eBiblio

20150122 eBiblio web

 

Els usuaris de les biblioteques públiques municipals d’Alcoi ja poden accedir al préstec de llibres en format electrònic, gràcies a l’accés a la plataforma eBiblio Comunitat Valenciana. És un servei gratuït i per accedir només cal disposar del carnet d’usuari de les biblioteques i comptar amb una adreça de correu electrònic.

La plataforma de préstec gratuït de llibres electrònics eBiblio Comunitat Valenciana és un servei de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana que fa possible la lectura de llibres electrònics i que posa a disposició de la ciutadania una plataforma tecnològica que permet accedir al catàleg i demanar en préstec les principals novetats editorials en format digital per a poder-les llegir en diferents dispositius: tauletes tàctils, telèfons intel·ligents, ordinadors personals i lectors de llibres electrònics.

El servei està disponible a partir de hui en l’adreça http://comunitatvalenciana.ebiblio.es

Com es pot ser usuari d’eBiblio?

Pot fer ús d’eBiblio qualsevol persona que dispose de carnet d’usuari de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana. Si no disposa del carnet d’usuari, pot dirigir-se a la biblioteca pública més pròxima i sol·licitar-lo. Per a poder accedir a eBiblio cal comptar també amb una adreça de correu electrònic, la qual haurà de figurar entre les dades que incloga en la sol·licitud del carnet de la biblioteca. La biblioteca pública proporcionarà una clau que s’usarà com a contrasenya per a accedir a la plataforma de préstec de llibres electrònics.

Com s’ha de demanar en préstec un llibre electrònic?

  1. Iniciant la sessió en http://comunitatvalenciana.ebiblio.es amb les dades d’accés: número d’usuari i contrasenya.
  2. Accedint al catàleg: navegant pel web i buscant llibres de diferents maneres: títol, autor o l’ISBN, o per mitjà de les classificacions temàtiques i especials
  3. Una vegada localitzat el llibre que interesse, accedint a la fitxa del llibre per a veure la informació sobre l’obra i la seua disponibilitat: Immediata, Sota reserva (es pot reservar per a quan estiga disponible, i s’avisarà per correu electrònic quan ho estiga) i NO disponible per al préstec, quan el llibre ha superat el nombre màxim de reserves i no admet més préstecs ni reserves.

Com es poden llegir els llibres electrònics en eBiblio?

eBiblio dóna l’opció de llegir els llibres prestats de diverses maneres:

– En streaming, a través de qualsevol navegador connectat a Internet

– En el núvol, amb les aplicacions de lectura disponibles per a iOS i Android. Aquestes aplicacions permeten la lectura del llibre en línia i fora de línia. Per a sincronitzar la biblioteca cal tenir connexió a Internet, però no per a la lectura del llibre.

– En ordinadors personals i lectors de llibres electrònics, per mitjà de la descàrrega del llibre amb el DRM d’Adobe.

Qualsevol dubte al respecte serà atés de forma presencial o telefònica en qualsevol de les tres biblioteques municipals d’Alcoi:

Biblioteca Central – Casa de Cultura

Av. País Valencià, 1 – 03801 Alcoi

Telèfon: 96 553 71 43

 

Biblioteca Zona Nord – Centre Social

Plaça Blai Domingo Llidó, 1 – 03804 Alcoi

Telèfon: 96 553 71 57

 

Agència de Lectura Municipal La Uixola

Plaça Enric Valor s/n – 03802 Alcoi

Telèfon: 96 553 71 56

També es pot fer qualsevol consulta per correu electrònic a biblioteca@alcoi.org

El regidor de Cultura Paco Agulló ha subratllat que “la nostra obligació és posar la cultura a l’abast de tots els ciutadans i ciutadanes, i hui en dia les plataformes digitals són un canal òptim per accedir a la cultura, i especialment a la literatura. Per això, ens congratulem de la feina de l’equip de la Xarxa de Biblioteques, que permet que tots els alcoians i alcoianes puguen accedir ja a un amplíssim catàleg de llibres en format electrònic. I aprofitem per convidar a tothom a accedir, a demanar llibres en préstec, i a gaudir molt de la lectura”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s