L’Ajuntament convoca un concurs d’idees per crear un parc tecnològic urbà

Amb 8.000€ de dotació, pretén aprofitar edificis i espais arquitectònics per a la seua rehabilitació

rodes

L’Ajuntament d’Alcoi, mitjançant la regidoria d’Empresa, Formació i Innovació, aprovarà aquesta setmana les bases per a la convocatòria d’un concurs d’idees sobre ‘Espais tecnològics urbans’. Es tracta d’una iniciativa que pretén trobar idees innovadores per a la rehabilitació i dinamització d’espais industrials mitjançant propostes econòmiques, tècniques i arquitectòniques destinades a la recuperació d’aquests espais, i a la realització d’un parc tecnològic urbà a les zones de l’antiga Fundició de Rodes, Fàbrica de Monllor, Fàbrica dels Solers, Fàbrica de Castanyer, espai de Tossals i Molins, Fàbrica de l’antiga Maquinària Ceres i la ribera del riu.

El concurs oferirà un període de 40 dies a partir de la publicació de les seues bases al Butlletí Oficial de la Província d’Alacant (prevista per a la propera setmana) per a que es presenten les diferents idees i iniciatives que opten al premi, dotat amb 8.000 euros. El concurs s’adreça, segons recullen les seues pròpies bases, a professionals del sector de la rehabilitació, edificació, urbanisme i altres professionals relacionats, a ser possible de caràcter interdisciplinari, i els participants poden presentar-se individualment o per equips.

Tal i com destaca el regidor d’Empresa, Formació i Innovació Manolo Gomicia, “tots sabem que a Alcoi tenim diversos exemples d’arquitectura industrial que són de gran valor artístic i patrimonial, i que pateixen una degradació gradual. Molts d’aquests espais poden ser rehabilitats per tindre altres usos, que a més poden fer de motor industrial i econòmic, com de fet ja tenim alguns exemples en marxa, com AITEX o el Campus d’Alcoi de la UPV. Hui per hui les empreses tecnològiques, per les seues característiques, requereixen espais preferiblement urbans i ben dotats de comunicacions a grans extensions apartades, i per això confiem a que d’aquest concurs sorgisquen idees per revitalitzar aquests elements del nostre passat industrial, i alhora per estimular l’economia local amb un impuls pel sector tecnològic i la indústria fonamentada en la ciència, la investigació i el coneixement”.

El regidor indica que mentre no es publiquen les bases al BOP aquells agents interessats en l’esborrany del concurs poden adreçar-se a l’Àgora per conèixer les condicions de la convocatòria, a fi de preparar els projectes a presentar. La partida pressupostària per al concurs està consignada amb el títol ‘Estudi parc tecnològic urbà’.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s