Text inèdit de Joan Valls a la revista Ítaca

Es tracta del primer acte d’una òpera, descobert pel musicòleg Àngel Lluís Ferrando

20150129 RP Revista Ítaca 5

El regidor de Cultura Paco Agulló, el professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant Joan Borja i el musicòleg i compositor Àngel Lluís Ferrando han presentat hui en roda de premsa el nou número de la revista Ítaca, que edita l’esmentat departament universitari, que inclou un treball del propi Ferrando al voltant d’un mecanoscrit inèdit del desaparegut escriptor alcoià Joan Valls.

Es tracta del primer acte de l’òpera ‘Jofré’, un projecte sobre el qual van treballar Joan Valls i Amando Blanquer que mai va ser conclòs. Joan Borja, que dirigeix la publicació, ha explicat que es tracta d’una valuosa troballa, “un text d’un dels poetes de referència i més importants de les lletres valencianes contemporànies”.

Àngell Lluís Ferrando, per la seua banda, ha explicat que el text “ajuda a redibuixar la història de la producció operística valenciana. Tot i que el projecte mai va ser culminat pels seus autors, apunta a una creació de dos grans autors, cadascú en el seu àmbit, que versava sobre la història del Pare Jofré, un religiós històric que al segle XV va crear el primer hospital per a malalts mentals de València”.

Cal remarcar que la revista, a més del text d’Àngel Lluís Ferrando, inclou la reproducció del propi mecanoscrit. La publicació està disponible on line, i hui dijous serà presentada en un acte al Casal-Centre Ovidi Montllor amb la presència de Joan Borja, Àngel Lluís Ferrando i l’escriptor alcoià Francesc Gisbert; els assistents seran obsequiats amb un exemplar de l’edició.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s