Aprovat el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals

Inclou diverses actuacions i mesures a tote les àrees forestals que no són parc natural

 20140611 Prevenció incendis-Solars i Via Verda 5

Recentment s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals al terme municipal d’Alcoi, que estableix una sèrie d’actuacions que s’aniran desenvolupant a poc a poc a totes les àrees forestals que queden fora dels Parcs Naturals de Mariola i Font Roja.

Tal i com explica el regidor de Medi Ambient Paco Agulló, “ja funciona un Pla de Prevenció per als terrenys que són Parc Natural, i agafant aquestos plans com a model el que hem fet és completar-ho per a tot el terme municipal. Sobretot, es tracta de marcar una sèrie de pautes per a les àrees que estan en contacte amb zones naturals, denominades interfície urbano-forestal, per tal d’establir mesures preventives adreçades a propietaris, agricultors, i a la pròpia administració”. Al terme d’Alcoi hi ha àrees d’especial protecció, com ara les zones forestals de la Serreta, els Plans, o les esmentades interfícies de transició entre el nucli urbà i l’àrea forestal: Gormaig, Uixola, tota la zona de la Via Verda o Santiago Payá, entre d’altres.

20140611 Prevenció incendis-Solars i Via Verda 2Les actuacions en concret que començaran a portar-se a terme són l’obertura i manteniment de faixes auxiliars en les perifèries de les urbanitzacions, camins forestals i altres (en consonància amb els Plans de Prevenció d’Incendis de Mariola i Font Roja); el condicionament de camins forestals (per millorar l’accés dels vehicles d’extinció); la construcció, col·locació i manteniment de xarxes d’hidrants; i també la posada en marxa de campanyes educatives en matèria de prevenció i control d’incendis. L’any passat ja es va fer una campanya d’aquestes característiques a les urbanitzacions, i la idea de la Regidoria és continuar en aquesta línia. I és que l’Ajuntament ha anat fent actuacions ja en el marc del pla que s’estava tramitant, malgrat que no s’haguera aprovat: intervencions de neteja i desbrossament en terrenys municipals i afavorint actuacions a terrenys privats.

Agulló indica que poques localitats disposen d’aquest tipus de pla, si bé Cocentaina acaba d’aprovar també el seu: “És important que les mesures es coordinen entre localitats limítrofes, per això ens congratulem de que Cocentaina tinga el seu pla, que per descomptat està en consonància amb el d’Alcoi de forma que al territori s’actue de forma coordinada i eficient”.

Anuncis

Un pensament sobre “Aprovat el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s