Alcoi participa en un projecte de la Unió Europea per previndre el consum abusiu de cànnabis

Impulsat per la Fundación de Ayuda a la Drogadicción i en què participa la Universitat Miguel Hernández

 web cànnabis

Evitar que els joves que consumeixen cànnabis passen de fer-ho d’una forma recreativa a fer-ho de forma abusiva és l’objectiu d’un projecte europeu en el que participa la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Alcoi, mitjançant la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA). Es tracta del projecte ‘Implementació d’un programa de prevenció de l’abús del cànnabis entre joves i avaluació de resultats mitjançant una escala d’actituds cap al consum de drogues’, liderat per la Fundación de Ayuda a la Drogadicción (FAD), mentre que la Universitat Miguel Hernández d’Elx forma part del consorci europeu que el desenvolupa.

Per a portar a terme el projecte, els investigadors faran una intervenció de prevenció selectiva en 2.400 joves de 15 a 18 anys, consumidors de tota Europa. A Alcoi, prendran part un total de 870 alumnes de sis centres: Salesians Sant Vicent Ferrer, Batoi, IES Cotes Baixes, IES Andreu Sempere, Salesians Joan XXIII i La Salle. El projecte vol validar l’eficàcia d’un programa de prevenció i observar si, després de la seua execució, es modifica l’actitud, predisposició, etc. respecte al consum de cànnabis. Per això, no s’aplicarà únicament en consumidors, sino que es farà sobre la població escolar en general.

A Alcoi, des del Departament de Benestar Social s’està treballant en coordinar la participació dels joves a les diferents sessions, consistents al visionat d’una pel·lícula sobre el tema i la realització de diferents dinàmiques per reflexionar sobre el consum. En conjunt, seran un pretest, cinc sessions preventives i un postest en què prendran part centenars de joves de les nostres comarques.

La regidora de Benestar Social Aroa Mira explica que “per a nosaltres és important poder treballar amb els joves a aquest nivell, i contribuir a evitar l’ús abusiu d’una substància que està present entre els nostres joves. Per descomptat, des de l’Ajuntament col·laborarem amb el que puguem si amb això aconseguim frenar l’abús del cànnabis entre els joves alcoians”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s